Beauty Comfort zone

Nosečniške radosti #drugič

02/11/2020

In potem se zgodi nosečnost in kar naenkrat svet postane čudovit, telo tempelj in življenje dobi še več smisla – za vse. Seveda so trenutni časi čudni, po svetu hodimo prestrašeni, kaj nas čaka, kaj bo z nami in kako se lahko še zavarujemo. A ne bom lagala, jaz sem se od vsega tega sveta malce umaknila – v nek svoj mehurček, v katerega se trudim, da ne zaidejo slaba volja, stres, občutek nemoči nad svetovnim dogajanjem, pritiski iz vseh strani, kaj bo in kako bo. V mojem trenutnem svetu si spet po dolgem času dovolim vzeti čas zase, za počitek in nego svojega telesa. Dovolim si vzeti čas za mojo Milo, za igro in ustvarjanje z njo. Na trenutke se počutim ujeto v neki pravljici, ki se bo kmalu končala, a zaenkrat tega konca še ne vidim … Saj pridejo dnevi, ko je težko, ko je počutje slabše, ko bi si želela več počitka, pa si ga ne morem vzeti, a lebdim na krilih čudovitih trenutkov, ki se nizajo v nosečnosti, skupaj s prvorojenko.

Že moja prva nosečnost je potekala brez težav, a v njej sem imela vse polno strahov, občutkov nemoči, neke težko opisljive notranje bolečine in dvomov vase. Hormoni, pač. Trenutno nosečnost pa resnično dojemam kot blaženo stanje, neskončno hvaležna, da mi je vnovič podarjena priložnost postati mama. Hitro letijo dnevi, ki jih zabašem z meni ljubim delom, igro z Milo, gospodinjskimi opravili in večerno nego, v kateri se skrbi za rastoči trebušček še posebej posvetim. Da ne bo narobe razumljeno, hormoni me na vse strani mečejo tudi sedaj, jočem veliko, tudi večkrat na dan, včasih me ne razumejo samo drugi, včasih se ne razumem niti sama, ampak mi je lepo, ker se prihoda dojenčka poleg naju z možem neskončno veseli tudi Mila, ker obožujem, kako mi vsako jutro reče, da bi pobožala dojenčka, kako zelo komaj čaka, da se rodi, in da ga ima rada. Nekaj takšnih trenutkov v dnevu v meni povzroči toliko zadovoljstva, iskric in ljubezni, da o raznih strahovih in dvomih skoraj ne zmorem razmišljat, pa čeprav so nekje globoko v meni vseeno prisotni, a o tem morda kdaj drugič.

Druga nosečnost je zagotovo posebna že zato, ker v njej preprosto ni časa za preveč razmišljanja in temeljite priprave. Prepustiš se toku in greš, živiš polno že zaradi prvega otroka in zvečer dobesedno padeš v posteljo. Tik pred tem odrešujočim “padcem” pa si vzamem še tistih nekaj trenutkov za nego trebuščka, pa tudi prsi, zadnjice in stegen, torej, tistih delov, ki so v nosečnosti deležni naglih raztegov, ki pogosto vodijo v nastanek strij.

Ko sem naznanila nosečnost, so me z bogatim paketkom presenetili tudi pri notino.si, podjetju, s katerim sodelujem že kar nekaj časa. V njem se je znašlo vse polno izdelkov znamke Mustela. Večinoma so to izdelki za nego novorojenčka, od šampona za lase, gela za umivanje, vlažilnega losjona za telo, vlažilnih robčkov do kreme proti vnetju ritke, mnoge od njih sem preizkusila že na novorojenčici Mili in jih poznam še iz tistih časov, ko sva se z Milo borili proti temencam in luščeči obnavljajoči se koži, a vmes se je znašlo tudi negovalno olje za mamico Mustela Maternité, ki deluje preventivno in preprečuje nastanek strij.

Negovalno olje za preventivo pred nastankom strij Mustela Maternité vsebuje certificirane organske in 100 % naravne sestavine, ki koži zagotovijo dolgotrajno vlaženje, kar preprečuje nastanek strij. Vse sestavine so varne tako za mamo kot za otroka, meni pa je še posebej všeč, ker je olje bogato, izredno hranilno, na koži pušča prijeten občutek mehkobe, hkrati pa se hitro vpije in ne pušča mastnih madežev na oblačilih. Jaz se praktično takoj po nanosu oblečem pižamo in se mastni madeži ne poznajo nikjer, prav tako pa ni lepljiv niti občutek na koži.

Olje Mustela Maternité je pravzaprav mešanica tistih olj, ki resnično najbolje negujejo kožo. Avokadovo olje obnavlja zaščitno plast kože, olje marakuje izboljšuje elastičnost kože, organsko sončnično olje vlaži kožo, vitamin E pa je naravni antioksidant. Olje ne vsebuje dišav in je praktično brez vonja, kar pomeni, da ga lahko uporabljate tudi po porodu, ko se koža nazaj krči, saj gre za novorojenčku povsem prijazen izdelek.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like