Beauty

Nega kože: Katere izdelke na koži nosim v slehernem trenutku dneva, vseh 24 ur?

24/09/2019

Vprašanja o maskari za kar najbolj dolge trepalnice, tisti rdeči šminki, ki pusti vtis, ali pa tekoči podlagi, ki s kože zradira vsakršno sled stresa in staranja, so precej pogosta tematika in o njej ženske zelo rade na dolgo in široko debatiramo. Vsekakor so to pomembne tematike, ki zadevajo videz vsake izmed nas, a še bolj pomembna tematika je skrb za kožo. To je osnova in z dobro osnovo je vsako nadaljnjo lepotičenje z dekorativno kozmetiko precej bolj enostavno. Nemalokrat slišim, tudi od strokovno podkovanih znank iz regionalnih držav, da smo Slovenke po rezultatih raziskav znane po tem, da v vsakodnevni negi kože preskakujemo korake in uporabljamo premalo ali napačne izdelke za nego kože. Rezultat tega je suha, uvela, dehidrirana koža, brez sijaja.

Naj povem, da sama nisem nikakršen biser in pogosto zapadem prav v ta krog žensk, ki, v vsakodnevni tekmi s časom, izpuščajo korake in si na obraz na hitro razmažejo en izdelek, namesto vsaj treh. Kljub vsemu pa poskušam biti v zadnjem času dosledna, saj bi rada dosegla viden rezultat že z zgledno uporabo izdelkov v domači kopalnici. Kateri so, torej, tisti izdelki, ki so na moji koži prisotni 24 ur dnevno in me varujejo v dežju, vetru in soncu, so moja zaščita pred vsemi zunanjimi dejavniki in odlična podlaga za nanos ličil? Obožujem micelarne vodice. Sploh ob večerih, ko iz kože čistim plast ličil, pred uporabo micelarne vodice kožo očistim s čistilnim gelom. Zjutraj ta korak izpustim in kožo očistim le s pomočjo bombažne vatke in micelarne vodice. Dvofazna micelarna vodica Saffee pa je idealna za odstranjevanje najbolj obstojnih ličil, nečistoč in odmrlih celic. Do kože je nežna, za seboj pa pušča navlažen, žameten občutek. Takšna koža je pripravljena na nanos seruma. Težko zgolj z besedami poudarim, kako zelo je videz moje kože spremenila dosledna uporaba tega izdelka. V zadnjih treh mesecih tega koraka prav zares ne izpuščam in moja koža je dobila lepši sijaj, veliko bolj prijetno strukturo, tudi ličila na njej boljše primejo in se stopijo s kožo. Trenutno uporabljam Sesderma Reti Age, ki velja za pripravek z visoko vsebnostjo učinkovin. Koži nudi najbolj razkošno nego, saj gladi drobne gubice, obnavlja kožo in ima takojšen lifting učinek. To je serum, ki me je prepričal ob prvem nanosu in je moj absolutni hit. Pred njim sem uporabljala Vichyjev Mineral89, ki bo, zahvaljujoč svežini in navlaženosti, ki jo ob uporabi seruma prejme koža, ostal del moje kozmetične poličke in negovalne rutine. A da se vrnem k Sesdermi … Poleg seruma sedaj uporabljam še kremico za predel okoli oči Sesderma C-Vit AX+, ki kožo globinsko vlaži, spodbudi cirkulacijo in na ta način odpravlja temne kolobarje okoli oči. Vsekakor “must have” moje jutranje negovalne rutine. Za nego preostale kože, za globinsko hranjenje in intenzivno vlaženje, na obrazu uporabljam dnevno kremo GLAM GLOW Volcasmic. To je moj drugi izdelek te znamke, o njej poslušam le superlativne besede in tudi jaz jo imam do sedaj prav rada. Ni najcenejša in to je vsekakor njen minus, a dejstvo je, da s kožo naredi natanko to, kar obljublja. In to res cenim! Zadnji korak v moji jutranji negovalni rutini je nekaj sekundna skrb za ustnice s hranilnim balzamom z zaščitnim faktorjem. Tukaj zaenkrat ostajam zvesta izdelku znamke Elizabeth Arden, ki sem ga uporabljala že v poletnih dneh, ko je uspešno hranil ustnice, jih varoval pred sončnimi žarki in preprečeval razpoke na njih.

Morda se marsikomu izmed vas zdi, da je to občutno preveč izdelkov in da sem v kopalnici eno uro, a to nikakor ne drži. To so 4 minutke čiste ljubezni do kože, ki pripomorejo k boljšemu počutju skozi 24 ur dneva.

Vse omenjene izdelke sem našla v spletni trgovini notino.si, ki slovi po bogati ponudbi kozmetike – tudi po žepu prijaznejših cenah.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like