Beauty

Našla sem popolne izdelke za zaščito kože pred soncem!

14/06/2019

Tako dolgo smo ga čakali, zdaj pa je sonce že dodobra pregrelo naša telesa. Na ulicah že lahko opazimo zagorele obraze in morda že prve znake pretiranega izpostavljanja soncu. Znak za alarm! Prva misel, ki nas pogosto prešine ob sončnih dneh in napovedanih vročinskih valih, je: “Za vikend se moramo nujno spaviti nekam na morje. Tam je vse skupaj veliko lažje premagovati!” Bolj se ne bi mogla strinjati, a naslednja skrb bi se morala navezovati na pravi izbor izdelka za sončenje. Glede na to, da smo pri naši hiši vsi nagnjeni k precej občutljivi koži, moram biti pri izboru izdelkov za sončenje precej pazljiva. Preprosto ni OK kar vsaka krema, ki jo prodajajo v drogeriji ali trgovini za vogalom, saj se mi po njih naredijo pikice, ki nakazujejo, da mi ne paše sestava izdelka in da ne nudijo prave zaščite pred soncem. Tudi sicer spadam med tiste posameznike, ki praktično ne poznajo lepe zagorelosti (zdrave itak ni), pač pa imam tako občutljivo kožo, da sta dve minuti preveč na soncu usodni. Rezultat? Rdeča in boleča opečena koža. No, v zadnjih letih se soncu ne izpostavljam več, izjave v stilu “Ti pa po 14 dneh na morju nimaš nič barve!” mirno preslišim, kljub vsemu pa se vsako jutro, še preden nase navlečem kopalke, izdatno namažem z bogato kremo za sončenje. Postopek nato ponovim še nekajkrat v dnevu.

Tako kot imam La Roche Posay izdelke rada v domači kopalnici, tudi za nego Miline kože, o čemer sem že pisala TUKAJ, pa me znamka s svojo linijo Anthelios spremlja tudi na plaži in celo med opravki po razgretem mestu. Tako je bilo lani in tako bo tudi letos …

Med poležavanjem na plaži in plavanjem tako mene kot tudi mojo družino pred UVA in UVB sevanjem varuje vodoodporen Wet Skin Gel z zaščitnim faktorjem 50, ki je idealen izbor za kožo, nagnjeno k intoleranci na sonce, hkrati pa preprečuje nastanek pigmentnih madežev in deluje pomirjevalno.

Kar mi je pri La Roche Posay izdelkih za sončenje še posebej všeč, je, poleg visoke zaščite, njihova tekstura. Wet Skin Gel je bogat in hranljiv, a žameten in nemasten. V splošnem me nervira tisti lepljiv občutek, ki ga na koži puščajo mnoge kreme za sončenje, pri La Roche Posay pa je zgodba drugačna. Razlika se občuti že pri bogatem Wet Skin Gelu, brez besed pa sta me pustila dva izdelka z zaščitnim faktorjem 50: neviden in osvežujoč sprej za obraz in, znamkina novost, Fluid Shaka. Slednja sta na moji kozmetični polički novost in veliko izkušenj z njima nimam, a jima zaradi preteklih izkušenj z La Roche Posay zaupam. Oba sta krasna izdelka za v torbico in sta vedno pri roki, ko jaz ali nenazadnje Mila in Darjan, potrebujeta malce dodatne zaščite pred soncem.

Sprej je čudovit, po teksturi kot meglica. Fino je, ker je njegova uporaba zares enostavna. Le popršimo po obrazu, brez mazanja in vtiranja, in smo zaščiteni s faktorjem 50. Drugi izdelek pa je nadvse nežen, vpojen fluid in, znova poudarim, povsem nemasten.

Vsi izdelki La Roche Posay, ki nudijo zaščito pred soncem, so tudi odporni na vodo, znoj in pesek in opravljajo svoje delo tudi, ko se potim, čofotam v vodi ali delam potičke v mivki skupaj z mojo Milo.

Pomembna inovacija, ki prihaja iz laboratorijev La Roche Posay, je obliž MY UV PATCH, ki je del tristopenjske zaščite pred soncem skupaj s samopregledovanjem lepotnih znamenj z metodo Skinchecker in uporabo krem z visokim zaščitnim faktorjem. Ta me spremlja ves čas in namesto mene spremlja izpostavljenost UV žarkom. Vsebuje fotoobčutljiva barvila, ki se prilagodijo osnovnemu tenu kože in spremenijo barvo, kadar so izpostavljena UV žarkom. Na ta način opozarjajo na različne stopnje izpostavljenosti. To ni kar kakršenkoli obliž, pač pa obliž, ki deluje skupaj z aplikacijo My UV Patch, ki analizira fotoobčutljive kvadratke barvila in določi stopnjo izpostavljenosti. Na podlagi tega svetuje, kako se lahko zaščitim pred soncem.

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like