Comfort zone

Misija: Na izletu z dojenčkom

09/05/2018

Vedno, ko se na dan izleta ali počitnic usedem v avto, imam kljub nabasanemu prtljažniku občutek, da sem nekaj pozabila. Morda sem se pred nekaj leti okoli tega malce sprostila, saj mi je postalo jasno, da nič, razen dokumentov, ni tako nujno vzeti s seboj oz bi kak doma pozabljen predmet usodno zaznamoval počitnice. Ko sem končno začela uživati v pakiranju in si že na poti na morje raje privoščila sladoled, kot si belila glavo s tem, ali sem s seboj vzela sončno kremo, pa je prišla Mila in ponovno sem na začetku. Ali imam zase dovolj spakiranega, zdaj niti ni več tako pomembno, za njo pa raje ničesar ne prepuščam naključju in s seboj napakiram toliko, kot mi dopušča Mommy bag (-> več o njej TUKAJ), ogromna previjalna in potovalna torba, ki jo Mila rada izkoristi tudi za čolniček. Medtem ko jaz z njo drvim po sobici, mož zmajuje z glavo in ihti, da bova uničili parket :))))) Šalo na stran! Ta torba je res super uporabna in tako zelo prostorna, da v njo strpam vse reči, ki jih potrebujem za več dnevni izlet z mojo dojenčico, poleg tega pa je v njej še mehka previjalna podloga, če moram Milo previti na poti. A dejstvo je, da s prihodom dojenčka potovanja dobijo nove razsežnosti. Pa kaj potovanja! Že enodnevni obiski pomenijo do zadnjega kotička natrpan avto: plenice, oblekice, igrače, podloge, gnezdece, odejice, prigrizki, voziček. Na toliko reči je potrebno misliti vnaprej, meni pa je vse to precej nenavadno, saj sem bila v vsej svoji pedantnosti in z željo po kontroli še vedno precej spontana. In čeprav sem se v zadnjih osmih mesecih precej zverzirala in vem, kaj potrebujem s seboj za Milo, nekaj še vedno drži kot pribito: avto poka po šivih in jaz se kdaj z vso kramo počutim kot tovorni osel. Spominjam se, da sva se na prvem izletu z Milo oba z možem počutila res nenavadno, saj nama je bilo čudno, ko sva kar naenkrat s seboj nosila ogromno torbo, se lovila okoli Mile, pred seboj rinila voziček. Precejšnja sprememba, če pomislim, da sem pred tem na večini izletov s seboj imela manjšo torbico z denarnico, telefonom, vazelinom in robčki.

Poleg velike potovalne torbe mi tako v zadnjih tednih, ko so izleti in počitnice pogosteje v planu, odlično služi tudi marela. V kolikor me redno spremljaš, zagotovo veš, da se Mila v prvih mesecih življenja nikakor ni hotela voziti z vozičkom. Bila sem prepričana, da ga niti ne bom nikoli potrebovala, a se je situacija na mojo veliko srečo obrnila in zadnje dva meseca res veliko vozičkava. In prav to me je spodbudilo, da si omislim še marelo, veliko bolj praktičen, lahek in zložljiv voziček za prevažanje z avtom, sploh ko so v igri počitnice in veliko prtljage.

Ker sem zvesta znamki Nuna in z njo več kot zadovoljna, sem se za njo odločila tudi pri nakupu marele. Zdi se, da je Mila v mareli Nuna PEPP NEXT (-> več o njej TUKAJ) še raje kot v klasičnem vozičku. Ko smo se potepali po Umagu, je iz nje nadebudno spremljala mimoidoče, pozdravljala druge otročke, se navduševala nad kužki in začudeno opazovala, kako se galebi grebejo za košček pizze, ki ga je med njih vrgla turistka. Očitno ji paše, ker v mareli gleda naprej in ima, kot tipična ženska, vse pod nadzorom :D. In zakaj mi je in, verjamem, da tudi Mili, marela Nuna PEPP NEXT še všeč?

Ponuja kar tri nivoje naklona sedežnega naslonjala, ki se ga upravlja z zadrgami.

Ima nastavljivo naslonjalo za noge z dvema možnima pozicijama. Zelo pomembno je namreč, da je naslon za noge dvignjen, ko otrok spi. Mila je trenutno še majhna, zato je naslonjalo zaenkrat ves čas dvignjeno.

Ponuja možnost nastavljivega držala.

Na dnu vozička se nahaja velika (nakupovalna) košara, v katero lahko pospravim vse potrebno za Milo in kakšno malenkost zase. Pod njo je zavora.

V primeru sonca ali vetra Milo pred sončnimi žarki oz sunki vetra varuje podaljšan senčnik, ki je nameščen na strehici vozička. V njem so zračniki, zaradi katerih je dojenčku v vozičku prijetno zračno tudi, ko je senčnik čisto spuščen.

Voziček je hitro in enostavno zložljiv, saj se ga lahko upravlja z eno roko in izredno preprosto zloži. Voziček se zlaga ploščato, v obliko kovčka, zato ne zasede veliko prostora v prtljažniku in tudi potovanje z njim je zato bolj enostavno in prijetno, saj lahko zložen voziček vozim do želenega mesta.

Zdi se, da je marela Nuna PEPP NEXT resnično idealna in nadvse praktična izbira za udobno potovanje – ne le Mile, pač pa vse družine. Če te mika nakup, te vabim, da izkoristiš kodo EVA-NUNA15 za 15% popust na spletni strani Mali zakladi: TUKAJ

Foto: Žiga Lovšin

You Might Also Like