Beauty Comfort zone

Med – moj najljubši negovalni in zdravilni koktajl

20/02/2016

Sonce, veter, dež, veter, sneg, veter, sonce, veter … kombinacija, ki nič kaj blagodejno ne vpliva na moje počutje. Zadnje tedne ves čas malo boleham, razpoloženje mi niha, utrujena se že zbudim … v resnici sem prav zoprna, sebi in drugim. In mislim, da to sicer ni ravno moj zaščitni znak. Še bolj kot spremenljivo vreme so me izčrpali odnosi z, vsaj mislila sem, dragimi ljudmi. To je sicer zgodba za kdaj drugič (ali pa naj ostane zame), ampak če kaj, potem me izmučijo, izpijejo in odvzamejo vso voljo te reči. In moram priznati, da mi v zadnjih tednih kar nekako ni do ničesar, a še vedno se trudim delati po najboljših močeh, v enem dnevu opraviti reči, ki bi si jih morala razporediti na tri, si vzeti čas za telovadbo in ponuditi nasmeh vsem tistim, ki za moje slabo razpoloženje in počutje niso prav nič krivi. Moč pozitivnega mišljenja …

In ko takole z vročino ležim v postelji in med potenciranim kihanjem pišem te vrstice, sem se spomnila tiskovne konference podjetja Medex, ki sem se je udeležila pred kratkim. Sprva mi ni bilo povsem jasno, kaj počnem tam, saj so okoli mene sedeli predvsem resni ljudje :), novinarji informativnih programov, ki so želeli od predstavnikov Medexa, ki so poudarjali, da je slovenski med varen, izvedeti, kako je nedavna afera z medom vplivala na prodajo medu in izdelkov, ki vsebujejo med. Menda naj bi prodaja v slabem mesecu upadla za kar 40%, ogromno, torej. Se mi zdi, kot da smo samo pri naši družini tisti, ki se jih kriza ni dotaknila in smo zvesti porabniki medu. Povsem verjamemo v kakovost domačih izdelkov in zaupamo tradiciji. Kam bi pa prišli, če bi se z vsako rečjo tako obremenjevali, mar ne?

Eva Ahačevčič Medex Med Matični mleček Propolis Krema za roke Balzam za ustnice Lepota in zdravje Nega telesa

Tako z medom začenjamo dan, ker pač svež kruhek, maslo in med predstavljajo popoln zajtrk. Večerni čaj preprosto nima pravega okusa, če v njem ni žličke medu. Ko mi pade sladkor, raje kot po čokoladi posežem po medu ali Medexovem polznozrnatem keksu, sladkanim z medom. No, slednji so sicer tudi moj pogosti zajtrk ali malica med delovnim časom, ko za kosilo “na žlico” preprosto nimam časa. In ko dobim občutek, da je moja koža še posebej utrujena, ustnice razpokane in izsušene, lasje pa brez pravega leska, kozarec medu iz kuhinje odnesem v kopalnico. Potem ko si na obrazu naredim sladkorni piling, mešanico medu in avokada nanesem na obraz za 15 minut in rezultat je svilnata koža. Razpokane ustnice najprej skrtačim z mehko ščetko in ko so dodobra prekrvavljene, na njih nanesem še med. Običajno ga niti ne potrebujem izpirat, ker se popolnoma vpije. Tudi na utrujene lase si rada vtrem med. Običajno ga vtrem v mokre lase, ko so konice odprte in pripravljene na sprejemanje hranil. Ko med nanesem na lase, lase spnem v figo, saj bi se sicer vsa lepila (in bila sladka še bolj, kot sem sicer, hahahaha). Po 30 minutah med sperem z vročo vodo in nadaljujem z običajnim pranjem. Tudi sicer obožujem piling, pripravljen iz mešanice medu, olivnega olja in sladkorja. V zimskem času, ko hladen in suh mraz še posebej razmontira moje telo, ta pripravek daleč najraje uporabljam. Vedno znova se začudim, kako krasna je moja koža po tej negovalni rutini.

Na srečo so na nas in naše težave mislili tudi pri Medexu in pripravili nekaj negovalnih in zdravilnih izdelkov, ki v kriznih situacijah resnično pomagajo. Na prej omenjeni tiskovni konferenci smo domov odšli z darilno vrečko, v kateri sta se med drugim skrivala tudi paket matičnega mlečka in propolisa. Seveda sem se na njiju spomnila v tem tednu, ko mi je odpornost povsem odpovedala. In priznati moram, da z njuno pomočjo res lažje funkcioniram. Zdrave sestavine v magični steklenički z matičnim mlečkom me vsaj malo napolnijo z energijo in me dvignejo, zahvaljujoč pršilu propolisa z bioflavonoidi, medom in niacinom pa je bolečina v grlu manj intenzivna in po nekaj pršil v grlo hitro poneha.

In kaj se zgodi, ko pilingov z medom ne morem narediti? Takrat imam pri sebi odlična izdelka: Apilano, 99,48% naravno kremo za roke, ki vsebuje čebelji vosek, karitejevo maslo in olje pasijonke. Naravna olja kožo očitno nahranijo in negujejo, čebelji vosek pa kožo ščiti pred izsušitvijo. Všeč mi je, ker se krema hitro vpija, kože pa ne lepi oz za seboj ne pušča motečega mastnega občutka. Med nepogrešljive izdelke pa štejem še Elanosol, 86,2% naravni balzam za ustnice s propolisom, medom in čebeljim voskom ter zaščitnim faktorjem 15, ki nudi UVA in UVB zaščito. Srbeča izsušena koža, razpokane ustnice in herpesi, adijo! V vednost: Ni vas bilo lepo spoznati.

No, zdaj se grem pa naprej cajtat in negovat, preden se nad vse te sladkobe spravi moj krasni prijateljček medvedek “Brunda gunda”.

You Might Also Like