Beauty

Mami in hči: najlepši skupni trenutki vključujejo tudi lepotičenje

06/02/2020

Ko se je moja nosečnost že bližala koncu in so hormoni v meni vedno bolj plesali svoj divji ples, sem na Instagramu naredila sentimentalno objavo o tem, kako se veselim trenutkov, ko bo Mila zrastla in si bova delili ličila, ko bom že jaz od nje prejela kakšen novodobni make-up nasvet, medtem ko ji bom jaz kot priletna gospa razlagala, kako smo se šminkale včasih. Seveda sem bila prepričana, da deklice pričnejo kazati interese za ličenje v najstniških letih, nikakor si nisem mislila, da si bova ličila podajali že sedaj, ko jih šteje dobri dve leti. In čeprav so to najini sladki in zares ljubki trenutki, na njih gledam zgolj kot na neko ustvarjalno preživljanje časa. Mila na senčila in šminke gleda kot na kakšne druge ustvarjalne pripomočke, le da jih namesto na list papirja nanaša na svoj obraz. Neskončno uživa v raziskovanju oblik, barv in tekstur, se navdušuje, gleda v ogledalu in se sama sebi nemalokrat smeji, ko pogleda svoj porisan obraz. Lepo nama je. In vesela sem, da so trenutki v tednu, ki so sami najini, tako kot so določeni trenutki, ki jih lahko iskreno doživi samo z očijem.

Kdaj se pravzaprav lotiva skupnega šminkanja?

Mila je otrok, ki zahteva kar veliko pozornosti. Rada ima igro v dvoje, ves čas sprašuje in komentira, rada je del nekega skupnega dogajanja. In ko sva sami doma in jo poprosim, naj se malo poigra, da se jaz uredim za nov dan, pri tem zdrži natanko minutko, potem pa pride k meni, stopi na prste, pokuka v moj predalnik z ličili in iz njega vleče čopiče, šminke, senčila in barvice. “Jaz bi tudi, mami!” me proseče gleda z učki in nisem si mogla kaj, da ne bi tudi njej namenila svojega čopiča. In ker velikokrat drugače ne gre, nastane situacija, kot jo lahko vidiš v današnji objavi. V košarico pripraviva vsa ličila, ki jih potrebujeva, poiščeva kako ogledalo, se usedeva na tla in se šminkava. Na Milinem obrazu začnejo – s svetlobno hitrostjo – nastajati umetniške stvaritve, jaz pa v takšnih trenutkih nisem tako inovativna in pospešim svoje lepotičenje. Ustvarim si preprost make-up, takšen, ki bi ga svetovala vsaki aktivni mamici in ženski, ki včasih med vsemi opravki skoraj sreča sebe. V prejšnji objavi z naslovom “Kako “sfejkat dober spanec?” sem sicer že pokazala idejo za svež, sijoč, zdrav videz, današnja objava pa je manjša nadgradnja tistega, saj je to make-up s subtilno prekritimi nepravilnostmi, poudarjenimi ličnicami, globokim pogledom in sočnim nasmehom.

Kako ga ustvarim?

Najprej na obraz nanesem primer Revolution PRO, ki zmanjša pore, zgladi kožo in jo pripravi na nanos ličil. Vanj vmešam tudi kapljico ali dve pudra Dermacol Caviar Long Stay, ki je zaradi izvlečkov kaviarja nadvse prekriven in obstojen, kožo vlaži in gladi in je prav zato zares kompatibilna izbira k primerju. Drobne nepravilnosti prekrijem s kremnim korektorjem, ki se nahaja kar v pokrovčku izdelka Dermacol Caviar Long Stay.

Nato v roke primem čopič in bronzer TheBalm Take Home The Bronze, izdelek, ki trenutno velja za ultimativni hit v moji vsakodnevni lepotični rutini. Nanesem ga na ličnice in nato z njim v obliki številke 3 posenčim obraz od čela proti bradi. Malce ga nanesem še na zunanji strani noska in ga, jasno, uporabim tudi kot senčilo za oči. Preprosto ga nesem po vsej veki, tudi ob spodnji liniji trepalnic, in na ta način pogledu podarim nekoliko globine. Ko ti bo naslednjič zmanjkalo bronzerja in boš iskala nekaj izvrstnega, ti na srce polagam, da se odločiš za tole. Ne bo ti žal! Obljubim!

Obrvi počešem v lepo obliko z gelno maskaro za obrvi Revolution PRO Brow Volume And Sculpt Gel, nato pa poskrbim za kar najbolj dolge trepalnice, glede na to, da je moj makeup precej subtilen in neizrazit. Maskara L’Oreal Paradise Extatic je pri tem v neizmerno pomoč, saj, tako kot obljublja, resnično opazno podaljša trepalnice in jim podari volumen. Še en ultimativni hit na moji kozmetični polički, ki sem ga odkrila med brskanjem po spletni trgovini notino.si.

Ustnice obarvam le z nežno rožnato barvico, nato pa poprosim Milo, da mi preko nje nanese še malce balzama ARTDECO Color Booster Lip Balm, ki poudari naravno barvo ustnic oz barvice/šminke, ki jo nanesemo pred tem, ustnicam podari sočen videz, hkrati pa jih tudi nahrani in navlaži. Jaz sem nad tem izdelkom navdušena, Mila pa – očitno po fotografijah spodaj – prav tako! 😀 Tako, po tej seansi lepotičenja se lahko igra začne in primerno urejeni se ob njej veliko bolje počutiva.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like