Beauty

Moj dragi testira: Luksuzen brivnik neusmiljen do dlak – na vseh terenih

04/12/2018

Naj omenim, da nisem bil pristaš britja z brivskim aparatom. Britje z aparatom je bilo zame vedno znova razočaranje. Preizkusil sem veliko različnih znamk, modelov, ki sem jih navadno dobil kot darilo za različne priložnosti. Cukanje dlak in rdeče pike po vratu, za konec pa še čiščenje rezil. Nazadnje sem vedno znova končal na britvici. Nekaj dni nazaj pa sem prejel novi Braunov model serije 9. Že ob prvem pogledu in stiku z brivnikom sem začutil, da gre za precej bolj napredno napravo z inovativno tehnologijo, ki za povrh še vrhunsko izgleda! Minimalističen dizajn, prefinjenih linij, ti da vedeti, da se za to karoserijo skriva nekaj več. Hitel sem ga priključiti na napajalnik, da bi ga lahko čim prej testiral. Po uri prvega polnjenja je bil že pripravljen na testno vožnjo po mojem, sila občutljivem in zaraščenem, terenu.

Na hitro preletim navodila in opazim, da ga lahko vozim po mokrem in suhem terenu. Nisem še zasledil brivnika, ki bi bil tako prilagodljiv glede načina britja! Pa da vidimo. Najprej po suhem. Glava, ki jo sestavlja kar 5 različnih rezilnih elementov, je srce brivnika. Vsak element ima svojo funkcijo. Vodila poravnajo in privzdignejo dlake ter jih pripravijo na rez. Hkrati delujejo tudi kot distančnik in poskrbijo, da rezilo ne more priti v stik s kožo. Izjemno precizna rezila nato zarežejo v brado. Do kože sila prijazno, do dlak pa izrazito neusmiljeno. Kljub temu da imam gosto brado, me je presenetilo, da to ni predstavljalo težav za Braunovo devetko. Zares je dober občutek, ko po vseh teh letih po bradi zapelje brivnik, s katerim lahko z eno samo potezo pobrijem linijo dlak. Navajen sem bil namreč, da sem z brivnikom opletal po bradi v vse smeri, vedno po isti površini, dokler se niso vdale najbolj trdovratne dlake. To “grabljenje” brade je povzročilo neprijetno cukanje in draženje kože, tako da sem kopalnico zapustil rdeč kot poskubljen puran. Z Braunom je bila izkušnja čisto nasprotje! Ni potrebno ponavljati iste poti v različnih smereh, saj to nalogo opravijo rezila in vodila z eno potezo. S tehnologijo SyncroSonic so šli pri Braunu celo tako daleč, da naprava skenira brado in se ji v vsakem trenutku sproti prilagaja glede na gostoto. Kjer so močnejše dlake, brivnik deluje s polno močjo, kjer ni potrebe po tem, pa deluje z nižjimi obrati. Poleg tega pa se vsako od 5-ih rezil posebej prilagaja, gibljiva pa je tudi celotna glava. Po potrebi jo je možno zakleniti, da olajša britje težko dostopnih delov. Za zaključke in precizne reze je tu še prirezovalnik, ki se po potrebi aktivira. Rezilna glava in njeni posamezni deli poskrbijo, da je britje prijetna izkušnja. Ostra rezila obdelajo, sicer gosto brado, izjemno nežno, a tudi zelo učinkovito, saj dlake odrežejo ne glede na smer rasti. To me je zares navdušilo.

“Ok,” sem rekel: “Na suho gre, kaj pa na mokri podlagi?! Je lahko kos off-road terenu?” Namazan z brivsko peno, sem kar malo negotovo pritisnil brivnik ob kožo. Negotovost je bila odveč. Šlo je še bolj gladko kot po suhem. Braunova devetka je namreč 100% vodoodporna in se ga lahko uporabi kar med prhanjem. Brez da bi se trudil in ponavljal pot, je brivnik oddelal svoje delo brezhibno! Meni je mokro britje celo ljubše. Zabriješ in spereš pod vodo – tako kot z britvico, le bolj nežno in precizno.

Za piko na i pa so pri Braunu očitno zaznali tudi odpor nekaterih brivcev do končnega neljubega opravila – čiščenja. Tu so s samočistilno enoto naredili veliko uslugo meni in meni podobnim. Najbrž vsem. Po britju preprosto odložiš brivnik v čistilno enoto, izbereš stopnjo čiščenja in 5 stopenjsko čiščenje opravi svoje. Tako se brivnik na postaji hkrati polni, čisti in v sklopu čiščenja tudi posuši. V eni uri se naprava napolni in je pripravljena na novo britje. Baterija drži presenetljivih 50 minut, kar pri meni zadostuje nekje za 3-4 britja. Ker pa je postaja praktična in v njej po britju poteka tudi samodejno čiščenje glave, ga ponavadi po vsakem britju odložim na postajo.

Očitno je Braunu uspelo to, kar si nisem mislil, da bom kdaj dočakal. Uspelo jim je narediti brivnik, ki je izjemno nežen in primeren tudi za najbolj občutljivo kožo! Poleg tega pa je tehnološko dovršen, saj z enim potegom opravi z vsemi dlakami, ne glede na gostoto, smer rasti in dostopnost. Dejanska uporabnost je tisto, kar pri meni na koncu vedno pretehta. In tu Braun serije 9 blesti. Sedi, 9! Ups, ne, tukaj si zasluži čisto desetko!

 

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like