Beauty

Love, Eva ♥ ocenjuje in nagrajuje: Naravna kozmetika Miss Alice

19/06/2016

Še preden podam svojo oceno in mnenje o naravni kozmetiki Miss Alice, moram z vami deliti naslednje: od kar pomnim, občudujem in si jemljem za vzor osebe, ki si zastavijo visoke cilje in jih sproti, korak za korakom, izpopolnjujejo, se borijo za svoj obstoj, izobražujejo in s svojim znanjem olajšajo življenje vsem. Ena izmed takšnih oseb je Špela Ceglar, ki stoji za znamko naravne veganske kozmetike Miss Alice, ki ne vsebuje umetnih barvil in parabenov ter je ročno izdelana v Sloveniji. Špelo morda poznate že od prej kot ustanoviteljico najbolj prijazne spletne trgovine s sestavinami za izdelovanje naravne kozmetike Milnica.si. Po letih dela z naravnimi sestavinami, delavnicami, svetovanja kupcem, preizkušanja receptur, testiranja in pridobivanja certifikatov si je Špela dovolila uresničiti svoje sanje in postavila znamko Miss Alice, ki jo boste preprosto vzljubili vsi tisti, ki vam ni vseeno, kaj dajete na svojo kožo. Draga Špela, srečno na tvoji poti ♥

Že kar nekaj let, sploh pa v zadnjem času, mi je izredno pomembno, kaj vnašam v telo in kaj dajem nase. Prehrana je ena stvar, skrb za dobro fizično počutje druga, kozmetika, še posebej negovalna, pa tretja. In prav zato sem neskončno srečna, da zadnje tedne mojo kozmetično poličko krasijo trije naravni izdelki, v katerih so le koži prijazne naravne sestavine, za katere vemo, od kod prihajajo in ki so pregledane s strani kozmetologov, testirane na Švedskem v skladu z evropskimi predpisi in imajo izdelano varnostno dokumentacijo. Jasno, da govorim o izdelkih Miss Alice – o naravnem deodorantu v spreju FRESH & SAFE Fruity, anti-aging serumu za obraz SMOOTH ROLL-ON in hranilni kremi za obraz in telo HELLO, SKIN! young (vanilla).

Najprej nekaj besed o naravnem deodorantu. Glede na to, da ne vsebuje sintetičnih konzervansov, alkohola, umetnih barvil, dišav in anti-perspirantov, nikakor ne morete pričakovati, da boste zahvaljujoč uporabi tega izdelka prejemale komplimente, da res lepo dišite, kot se to, vsaj meni, zgodi ob uporabi znanih skomercializiranih deodorantov. Vonj deodoranta FRESH & SAFE Fruity je nevsiljiv, nežen in naraven, a kljub temu odlično opravlja svojo funkcijo: s pametno kombinacijo naravnih sestavin učinkovito preprečuje razvoj bakterij in s tem neprijetnega vonja pri potenju. Ne zapira por, saj je brez anti-perspirantov. Tako omogoča koži dihanje in zagotavlja prijeten vonj na naraven način, po naravnih eteričnih oljih ilang ilanga in pomaranče ter poprovi meti, ki jih vsebuje. Naravna svežina, torej! Kar mi povsem paše in ne moti vonja mojega najljubšega parfuma. Všeč mi je tudi embalaža – zares lahka aluminijasta steklenička z razpršilcem je primerna za vsako torbico in povsem enostavna za uporabo.

KVP_5406

Že kar nekaj časa sem neločljivo navezana tudi na serume, ki poskrbijo za še boljši sprejem negovalnih sredstev. Na zalogi imam nekaj serumov za obraz, s katerimi sem bila zadovoljna, tokrat pa sem prvič preizkusila oljni serum. V osnovi je anti-aging serum za obraz SMOOTH ROLL-ON namenjen predelu okoli oči, saj zahvaljujoč dragocenemu olju laškega smilja (Immortelle) napne in obnovi kožo, ji vrača naravno prožnost in elastičnost. Poleg olja laškega smilja v serumu najdemo še jojobino olje (zmanjša prekomerno izločanje sebuma, deluje antibakterijsko, vlaži in spodbuja obnavljanje kože), olje semen črnega ribeza (ohranja elastičnost, pomaga pri vneti ali srbeči koži), vitamin A (antioksidant) in skvalen (zadržuje vlago v koži, pomirja, regenerira, vrača prožnost). Zadnje tedne serum uporabljam enkrat do dvakrat na dan in resnično mi je všeč trenutno stanje kože. Res je videti sveža in bolj napeta, serum pa bi označila kot popolno preventivo v boju proti gubicam. Nimam jih še veliko, a počasi stopam v leta, ko me bodo obiskale … Ker zadnje čase res premalo spim in imam občutek, da se je koža začela upirati mojemu tempu, serum velikokrat uporabim kar po celem obrazu, sploh ko imam občutek, da sem zabuhla in moja koža potrebuje hitro osvežitev in “lifting”. Izdelek mi je všeč zaradi naravnega cvetlično-medenega vonja, priročna je tudi embalaža – stekleno flaško dovršuje kroglica, ki omogoča, da kožo že med nanašanjem nežno masiramo.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Beauty_Natur Cosmetics_Miss Alice_Hello, Skin!

Najboljša od predstavljenih izdelkov pa je bogata naravna krema brez konzervansov in umetnih barvil za nego kože obraza in telesa. Obožujem ta izdelek, ki že po imenu sodeč pozdravlja zdravo, sijočo in negovano kožo. Nežna, maslena krema HELLO, SKIN! je primerna za vsakodnevno uporabo in vse tipe kože, je pa zelo mastna in ob uporabi resnično čutim, kako se z njo sladka moja, vetru, soncu, stresu in hitremu tempu življenja izpostavljena, koža. Kako ne? Z njo bi se najraje posladkala tudi sama, saj krema tako omamno diši po vaniliji, da mi vedno znova naredi skomine po najboljšem vanilijevem sladoledu. Njami! Poleg vanilijeve arome v kremi najdemo same bisere kakovostne nege: karitejevo maslo, jojobino olje, kokosovo olje, olje semen črnega ribeza, retinol in provitamin B5. Krema se sicer hitro vpije v kožo, ampak svetujem (sploh na obrazu) res majhne količine uporabe le-te, saj se na koži lepo razmaže. A kaj bi preveč govorila, želim, da to kremo preizkusite tudi ve!

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Hello, skin_Miss Alice_Natur_Cosmetics_Beauty

Prav ste slišale! Čas je za novo NAGRADNO IGRO, v kateri eni bralki podarjam kremo Miss Alice HELLO, SKIN! young (vanilla). Poiščite objavo na mojem Facebooku, jo delite in v sredo, 22.6.2016, bom izžrebala osebo, ki bo v letošnjem poletju svojo kožo razvajala s kremo HELLO, SKIN!

Več o kozmetiki Miss Alice si lahko prebereš in jo seveda tudi kupiš na www.missalice.si

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like