Comfort zone

Ljubke rešitve za popestritev otroške sobice

17/09/2018

Nekoč se morda okoli tega ni toliko kompliciralo, a dandanes je otroška sobica tisti del stanovanja, kjer si starši, sploh mamice, naredimo veliko dela, izživljamo svoje otroške sanje, sproščamo domišljijo, uresničujemo ideje s Pinteresta in iskreno uživamo v vsakem trenutku opremljanja in dekoriranja. V Milino sobico sem te prvič spustila že lani (objavo poglej TUKAJ), ko se je princeska še skrivala v trebuščku. Takrat sem ti razkrila nekaj detajlov, a v letu dni je sobica že dobila drugačno obliko in postala veliko bolj polna in izpopolnjena. Sproti jo dopolnjujem z rečmi, ki utegnejo Milo zanimati ali se izkažejo kot lušna rešitev. Razkrivam ti nekaj detajlov, ki po mojem mnenju vnašajo svežino in magičnost v otroško sobo:

POSTELJICA Z BALDAHINOM

Posteljice z baldahinom sem si vedno želela, saj nežna tančica, ki se razprostira nad posteljico, resnično vdahne čarobnost v prostor in ga nekako povzdigne. Milina posteljica je znamke Kaylula (Mali zakladi) in mi je še dodatno všeč, ker raste z otrokom skozi celotno predšolsko obdobje, od zibelke, preko posteljice do mizice z dvema stolčkoma.

OBROBA ZA POSTELJICO IN PERSONALIZIRANA POSTELJNINA

Ne me narobe razumeti, na tržišču je veliko čudovitih posteljnin in obrob za posteljice, a zdi se mi, da imajo odejice z napisanim imenom otroka res poseben čar in bodo za večno ohranile posebno mesto v otrokovem srcu. Za Milo so odejico izdelali pri Fensifilc-u, prav tako je njihovo delo obroba postelje v obliki kitke, ki ima estetsko funkcijo, zaradi debeline pa otroku nudi dodaten občutek varnosti.

UREJENA PREVIJALNA KOMODA

Čim se začne otrok premikati, kobacati in prevračati, je v resnici težko ohranjati urejeno previjalno komodo, saj otrok z vsakim novim previjanjem vse razmeče. Kljub vsemu vztrajam, da je Milina previjalna komoda dokaj urejena. Plenice z robčki v eni košarici, kozmetika v drugi, za dodatno nežnost pa poskrbijo rožice, ljubke plišaste igračke in napisi. Čeprav so igrače barvite in jih večkrat dnevno pospravljam v zaboje, pa mi je všeč, če so takšne, ki barvno lepo dopolnjujejo sobico, recimo žirafica Little Giraffe (Mali zakladi), na vidnem mestu in del dekoracije.

ESTETSKE, A ŠE VEDNO OTROŠKO LJUBKE REŠITVE ZA IGRAČE IN PERILO

Zaboje in košare za shranjevanje igrač in perila sem izbirala kot del pohištva. Želela sem, da so veselih barv in motivov, saj gre le za otroško reč, a da se krati barvno ujemajo – ne samo z Milino sobico, pač pa tudi s celotnim stanovanjem, saj zaboji z igračami kar na enkrat zelo radi postanejo del skupnega dnevnega prostora. Za večje igrače in perilo me je v hipu navdušila znamka 3Sprouts (Mali zakladi), za spravo kock in manjših igračk pa uporabljamo predalnike Lego (Mali zakladi).

LESEN OBEŠALNIK ZA OBLAČILA

Še preden sem dobila Milo, mi je bil noro všeč lesen obešalnik znamke ChildHome, potem pa smo se znašli drugače. Mila je ob rojstvu od dobrih prijateljev dobila lesen igralni center. Jan in Hana sta igralni center izdelala sama – on leseni del, ona je sešila igračke. V prvih mesecih njenega življenja je bila to Milina najljubša igrača, zato je nikakor nisem želela razdreti in zapakirati v zaboj, pač pa sem želela, da ostane del Miline sobice. Postal je obešalnik za jopice in oblekice in bo v takšni obliki rasel z Milo še kar nekaj časa …

“LOVE TREE” ZA PLAŠČE IN NAHRBTNIKE

In ko smo že pri lesenih izdelkih mojih talentiranih prijateljev. Drugi obešalnik, ki krasi Milino sobico, je izdelala Jana Koteska. Gre za rožnat obešalnik v obliki drevesa, na katerega obešamo Miline nahrbtnike za v vrtec, jakne in bundice. Resnično čudovit izdelek, ki lepo popestri steno. Razmišljam, da bi se v nadaljevanju poigrala s stenskimi nalepkami v obliki oblačkov in živalic, ki se pasejo pod drevesom, ter tako temu kotičku vdahnila še malce več “življenja”.

AMBIENTALNA LUČKA

Večje lučke v obliki zajčkov, srčkov, medvedkov, lunic, zvezdic in oblačkov so resnično čudovita popestritev vsake otroške sobice. Ustvarjajo nežno, razpršeno svetlobo in so idealne za uspavanje otroka. Glede na to, da sem si želela v Milini sobici ustvariti nežen ambient, atmosfero, ki pomirja, sem na renoviran star bel stolček postavila ambientalno lučko v obliki oblačka znamke A Little Lovely Company. Opažam, da je tudi Mili zelo všeč. Prižiga in ugaša se na dotik in včasih se iz Miline sobice sliši glasno udarjanje. Takrat vem, da moja ljuba hčerka s svojimi “nežnimi” prijemi manevrira z lučko.

GRAFIKE NA STENI

Da razmišljam o stenskih nalepkah, sem zgoraj že omenila. Zaenkrat jih v Milini sobici še ni, saj jo dograjujem sproti, kljub vsemu pa sem se poigrala s fotografijami. Najprej sem na steno obesila dve Mrs. Mighetto ilustraciji, ob Milinem rojstvu pa so pri Super Šik izdelali set treh grafik. Na prvi je oblaček, ki se lepo poveže z lučko in celotnim ambientom, druga grafika nosi Miline rojstne podatke, tretja pa verz, s katerim je Darjan na Facebooku svetu sporočil, da je postal očka.

INDIJANSKI ŠOTOR

Dolgo sem se odločala, ali naj v Milino sobo umestim šotor ali ne. Od nekdaj so mi bili všeč in so se mi zdeli čudovit dodatek, ki resnično povzdigne prostor, hkrati pa sem se bala, da bo to še en kos navlake, okoli katerega se bo nabiral prah. Na mojo veliko srečo je šotor res priljubljen kotiček – tako pri Mili kot pri vseh otročkih, ki Milo obiščejo. Zaenkrat je prijetno zatočišče za plišaste igračke, ki jih Mila daje spat, pri malce večjih otročkih pa priljubljen kotiček za listanje knjigic. Tako kot večino ljubkih reči, sem tudi indijanski šotor in podlogo zanj našla pri Malih zakladih pri znamki Nobodinoz.

Foto: Sandra Vidmar (Moja galerija), Žiga Lovšin, Katarina Veselič

You Might Also Like