Beauty

Lipikar Škola Atopije: Kaj sem počela v Veli Lošinju?

01/06/2019

Pretekli teden so me predstavniki znamke La Roche Posay povabili na Veli Lošinj na Lipikar Školo Atopije. V kolikor me spremljaš na Instagramu, si zagotovo že seznanjena z nekaterimi dejstvi, zakaj sem se udeležila tega dogodka in kaj sem tam počela skupaj z blogerkami iz Hrvaške, Srbije in Bosne. Naj ponovim: znamka La Roche Posay se mi je prikupila v času nosečnosti, ko me je v petem mesecu mučila neverjetna srbečica. Ne vem, ali je bilo za to krivo raztezanje kože ali kakšna druga alergija, vem le, da je bila situacija na trenutke nevzdržna in sem zadevo poskušala odpraviti na vse mogoče načine. Na koncu me je rešila linija Lipikar znamke La Roche Posay, ki mi je v rekordno hitrem času, dnevu ali dveh, pomirila razdraženo srbečo kožo in ponovno sem lahko začela uživati v nosečnosti. Od tedaj se k izdelkom Lipikar redno vračam – bodisi zase bodisi za Milo, saj so izdelki primerni za dojenčke od rojstva dalje.

Ker je Mila nagnjena k suhi koži, Lipikar Syndet AP+ gel za umivanje in Baume AP+ balzam za suho kožo sleherno uporabljam v njeni večerni negovalni rutini. Tudi zato, kar so raziskave pokazale, da naj bi redna uporaba teh izdelkov izboljšala otrokov spanec za kar 42%. Kot zvesto uporabnico, ki linijo Lipikar, jasno, glasno in strastno hvalim, ko to le lahko, sem se tako udeležila Lipikar Škole Atopije, ki jo je letos La Roche Posay organiziral že peto leto v želji, da bi izboljšal življenje osebam, ki trpijo za atopijskim dermatitisom, pa tudi izredno suho in razdražljivo kožo. La Roche Posay razume tegobe oseb z občutljivo in problematično kožo ter vplive, ki jih imajo problemi s srbečico, iritacijami in prekomerno suho kožo, na družino in prijatelje. Na tem mestu je izredno pomembno, da se osebe s prej omenjenimi težavami posvetujejo z dermatologom o ustrezni negi. Na Lipikar Školi atopije smo se tako srečale osebe iz blogerskega sveta, ki skuoaj z La Roche Posayjem razumemo in poznamo tegobe s kožo, si delile izkušnje, hkrati pa o pravilni negi suhe, razdražene in atopične kože več izvedele tudi od dermatologinje dr. med. Ane Ivekić Jambrošić.

V linijo Lipikar je znamka La Roche Posay združila 20 let izkušenj v negi zelo suhe kože odraslih in otrok, zato ne preseneča, da so jo raziskave o učinkovitosti umestile na sam vrh emolientnih izdelkov na tržišču. Svojim pacientom jo svetujejo številni dermatologi in strokovni zdravstveni delavci. Najbolj nepogrešljiva v mojih očeh sta zagotovo že omenjena izdelka gel za umivanje kože Syndet AP+ in balzam za telo Baume AP+, zelo priročen za v torbico, sploh ko govorimo o dojenčkih in malčkih, pa je Stick AP+, saj je nanos sila enostaven, uporabi pa se ga lahko tudi na občutljivem področju okoli oči.

In ko ravno govorimo o suhi in občutljivi koži … Na tem mestu bi svetovala še dva La Roche Posay izdelka, ki sta na moji in Milini kozmetični polički nepogrešljiva. Prva je krema Cicaplast Baume B5, odličen izbor za suho kožo na obrazu ali po telesu, saj spodbuja obnavljanje kože po kakršnih koli kožnih spremembah. To je tista krema, ki v svetlobni hitrosti reši kakršnekoli iritacije, pa naj si bo razdražena koža zaradi mraza in vetra v zimskem času ali suhe ustnice ali plenični izpuščaji ali razpokana koža.

Drugi izdelek, ki ga neprestano vključujem v svojo rutino, pa je termalna vodica. Ta edinstvena kombinacija mineralov poskrbi za hitro osvežitev sredi dneva ali za lepšo vpojnost ličil, ko govorimo o ustvarjanju make-upa. Na drugi strani ima pomirjevalne in antioksidativne lastnosti ter bo kot takšna prava izbira za prihajajoče tedne, ko bo naša koža podvržena soncu in morda celo razdražena zaradi pretiranega izpostavljanja le-temu.

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like