Beauty

Lepotilni nasveti, s katerimi boš zablestela na najdaljšo noč v letu!

31/12/2019

V resnici so to lepotilni nasveti, s katerimi boš zablestela na sleherno noč v letu in ne samo na najdaljšo, silvestrsko noč. So pa morda to tisti pravi nasveti, ki se jih lahko držiš za urejanje na zadnjo noč starega leta in si kot novoletno zaobljubo zadaš, da boš toliko skrbi svojemu največjemu organu namenila sleherni dan novega leta. Saj veš, kaj pravijo: tako, kot je za Silvestrovo, tako je potem vse leto. Poskrbi torej, dobre temelje 😉

V kolikor boš na silvestrsko noč pokazala malce več kože, ti ponujam nekaj nasvetov, kako pripraviti kožo na vso to izpostavljenost. Prav tako je pomembno, da kožo, tako na obrazu kot na telesu, zavaruješ pred izsušitvijo, ki jo zakrivijo veter, vlaga in mraz, pa tudi suh zrak v prostorih. Najbrž sedaj že veš, da sem pri negi kože res dosledna. Sedaj že vem, kaj mi paše in večinoma vso negovalno kozmetiko naročam kar prek notino.si. Seveda preizkušam nove reči, a nekako vem, s katerimi sestavinami in teksturami se moja koža dobro razume. Upam, da te moj sprehod po kopalnici z vsemi izdelki, ki jih imam trenutno mrzlično v rabi, navdihne in si boš za najdaljšo noč v letu resnično vzela nekaj minut samo zase in svoj briljanten videz:

Intenzivnost nege kože prestavi v višjo prestavo

Nizke temperature, hladen veter, suh zrak, volnena oblačila … Vse to so dejavniki, s katerimi se vsakodnevno srečujemo in izsušujejo našo kožo. Da ne bi podlegla pod njihovimi napori in se povsem izsušila, je potrebno intenzivnost nege kože prestaviti v višjo prestavo in poskrbeti za dodaten pljusk vlage. Jaz sem se v letošnjem letu, nekje v zgodnjih pomladnih mesecih, odločila, da bom v svojo negovalno rutino vnesla serume. Nanesem jih na očiščeno kožo in jih dodobra vtrem, nato pa rutino nadaljujem s klasično dnevno ali nočno nego. Letos sem se prvič srečala z Vichyjevim serumom Mineral89 in od prvega srečanja do danes izpraznila že nekaj stekleničk. Izjemno vlažilna in lahka tekstura prodre globoko v kožo in jo pripravi na sprejem dnevne oz. nočne kreme. Vlago dobesedno zaklene v kožo, hkrati pa poveča delovanje dnevne oz. nočne kreme.

Preizkusi lepotilne gadgete

Uporaba soničnih naprav za čiščenje, masažo in nadaljnjo nego kože je  v zadnjem času v porastu. Ne preseneča, da tudi na Instagramu srečamo cel kup deklet, ki jih uporabljajo, saj so to “pametne mašince”, ki s svojim delovanjem povečajo delovanje čistilnih in negovalnih izdelkov. S soničnimi napravami lažje dostopamo do raznih izboklin na obrazu in poskrbimo, da so dodobra očiščene tudi, recimo, jamice ob nosu, in če z njimi vtiramo serum, poskrbimo, da ta prodre v še globlje plasti kože. Ob dosledni uporabi se koža resnično zahvali z zdravim in napetim izgledom, a učinek je zaradi pospešene cirkulacije viden že ob prvi uporabi. Jaz sem svoja hita našla pri znamki PMD Beauty. Uporabljam namreč čistilno napravo PMD Beauty Clean, občasno pa nego spremlja še vakuumski čistilec kože PMD Beauty Personal Microderm Pro. Naprava Clean, kot že ime pove, s kože očisti loj, nečistoče in odmrle celice. Na grobi del glave nanesem nekaj kapljic čistilnega izdelka (pene, gela) in z njim s krožnimi gibi masiram kožo. Koža ob uporabi zaradi pospešene mikrocirkulacije dobi zdrav sijaj in postane neverjetno gladka. To se še poveča, če z drugo stranjo glave iz roza kremena (Rose Quartz) vmasiram in v kožo vtrem serum. Zdi se mi, da vtiranje negovalnega izdelka v kožo s prsti ni tako učinkovito, kot če se lotim vtiranja s Clean-erjem. To je res korak v negi kože, ki naredi razliko. Kamen je hladen in se ob stiku zahvaljujoč tehnologiji ActiveWarmth s kožo postopoma segreva, hkrati pa kožo pomirja. Občasno takoj po čiščenju kože uporabim še vakuumski čistilec, ki iz kože še bolj učinkovito, še bolj globinsko, odstrani nečistoče in odmrlo kožo. Naj povem svojo izkušnjo: pred približno dvema mesecema sem na kožo nanesla izdelek oljnate teksture. O tem izdelku v splošnem slišim veliko pohval, a meni zaradi oljnate teksture nikakor ni ustrezal in da bo tako, sem potihoma vedela že prej, nisem si pa mislila, da bo koža nanj tako burno odreagirala. Razdražila sem jo do te mere, da mi je dan po nanosu izdelka koža vrnila z mozoljasto brado in spodnjim delom lic. Meni je bilo to, da imam pri 31-ih več mozoljev kot v najstniških časih, kar velik šok, zato sem jih napadla z vsem orožjem. Uporabila sem tudi vakuumski čistilec PMD Beauty in na moje veliko presenečenje se je v njegovo glavo ujelo precej nečistoč. Napravica je nečistočo dobesedno posrkala iz por, temu je sledilo sušenje mozoljčkov in v roku treh dni je bila koža praktično v prvotnem stanju. Kaj se je ujelo v nastanek vakuumskega čistilca, sem poskušala ujeti v fotografijo. Malce se vidi, je pa to vseeno težje ujeti v fotografski objektiv kot videti situacijo v živo. Meni je vse skupaj res NORO!

Sproščujoča kopel s pilingom in hranljiva nega

A ne le koža na obrazu, tudi koža na telesu si zasluži izdatno nego. Še posebej v teh mesecih, ko jo dodatno izsušijo vremenske razmere, suh zrak in volnena oblačila. Svetujem ti, da si vsaj občasno privoščiš kopel ali vsaj daljši topel tuš in na ta način zmehčaš kožo in dodobra odpreš pore. Nato kožo razvajaj z zrnatim pilingom in med izvajanjem le-tega malce več pozornosti nameni kolenom in komolcem, kjer se sledi suhe kože rade še dodatno očitno pokažejo. Ostanke pilinga s kože speri s toplo vodo, nato kožo popivanj z brisačko in na še vlažno kožo nanesi hranljivo maslo za telo. Sama sem letošnjo zimo našla zaveznike v negi kože telesa pri znamki Organic Shop. Povsem naključno sem naletela na to znamko med brskanjem po notino.si in ji dala priložnost, za kar sem si zelo hvaležna. Izdelki so slastni že na pogled, slasten je tudi njihov vonj, njihovo delovanje pa je še posebej navdušujoče. Mimogrede, všeč mi je tudi njihova cena. Embalaži pilinga in masla za telo, ki ju uporabljam, sta ogromni (450 ml), cena zanju pa je nižja od sedmih eurov.

Še droben nasvet v boju proti nadvse suhi koži: V kolikor maslo za telo zmešaš z malce negovalnega olja (nekako v razmerju 2:1), ustvariš popolno formulo za suho in razdraženo kožo.

Bleščice ostajajo decembrska zaprisega

Ko bo vaša koža enkrat gladka, napeta in sijoča, lahko učinek tvojega truda vanjo še nekoliko okrepiš in za “wow” efekt poskrbiš z uporabo bleščic za telo, ki jih naneseš na tiste dele telesa, ki jih bo razkrivala vaša obleka. Jaz za to najraje uporabljam losjon za telo z bleščicami, ki na koži ustvari subtilen lesk. Letošnje praznike se igram z losjonom za telo Dermacol Glitter My Body in mi je všeč tudi zato, ker na koži ne pušča tistega zoprnega lepljivega občutka, kot ga znajo narediti losjoni z bleščicami. ta losjon se lepo vpije, kožo še dodatno neguje in vlaži, hkrati pa jo ovije v nežno plast bleščic in ji ponuja žametni dotik.

Rdeči parček

Če s čim, potem lahko na silvestrski zabavi (ali pa kar katerikoli zabavi tekom leta) zablestiš s pljuskom rdeče barve. Že samo, da z rdečo šminko uokviriš svoj nasmeh in vanjo oblečeš nohtke, je ob negovani koži dovolj, da se preleviš v lepotno kraljico zabave. Jaz prisegam na rdeč lak za nohte Zoya, moja ultimativna hita med rdečimi šminkami pa letos nosita podpis Karl Lagerfeld x L’Oreal in MAC.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like