Comfort zone

LCHF kruh, kruh, ki me je osrečil :)

02/03/2016

V zadnjih letih sem se kruhu povsem izogibala. Pravzaprav nisem nobene oblike kruha jedla že vse od leta 2005.  Sprva sem ga pogrešala, potem pa sem se navadila na dejstvo, da pekovskih reči preprosto ne jem, posledično pa odpadejo tudi vsi namazi. Ampak priznam, da sem v zadnjem času prav pogrešala neko rutino, ko si na košček kruha namažeš zdrav namaz in uživaš v okusnem zajtrku ali malici. Vedno, kadar sem poskusila kakšnega od kruhov, mi je bilo slabo. Počutila sem se napihnjeno in težko. Prav zato me je recept, ki sem ga zasledila med recepti za LCHF dieto, spravil v dobro voljo. V zadnjih dneh sem ga spekla in navdušujoče odkrila, da je všeč ne le meni, pač pa tudi moji družini. Moram ga deliti z vami!

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Paleo kruh_LCHF kruh_LCHF dieta_Zdrava prehrana 2

Zmešala sem suhe sestavine: mlete orehe (1 skodelica), mlete lešnike (1 skodelica), kokosovo moko (1 skodelica), psylium prašek (1 jedilna žlica), ščepec soli, lanena semena (3 jedilne žlice), chia semena (3 jedilne žlice).

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Paleo kruh_LCHF kruh_LCHF dieta_Zdrava prehrana 1

Suhim sestavinam sem dodala tri rumenjake, eno kokosovo smetano in naribano lupinico ene limone. Vse skupaj sem premešala in zmesi dodala še sneg iz treh beljakov. Zmes sem vlila v pomaščen pekač in pekla na 200°C približno 50 minut.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Paleo kruh_LCHF kruh_LCHF dieta_Zdrava prehrana

Kruh je odličen sam, brez dodatkov. Zelo rada pa si ga pripravim tudi v obliki toplega sendviča. Namažem ga s čičerikinim namazom, obložim z nekaj listi solate in rezino kozjega sira. Njami! 🙂

2016_02_27_06.16.27_1__1456769821_45820

You Might Also Like