Comfort zone

Lačn si ful drugačn!

16/03/2016

Moji zadnji dnevi so bili precej leteči. V eni izmed prejšnjih objav sem vam že povedala, da sem imela zadnje dni prenatrpane z modnimi revijami, snemanji, sestanki in delom na zagrebškem sejmu Dani lijepote in fitnessa. Ob takšnih dneh človek praktično nima časa jesti in ko pride domov v večernih urah, je “lačn in ful drugačn”, a se mu preprosto ne ljubi nadaljnjih dveh ur preživeti v kuhinji in pripravljati zdravega obroka. No, vsaj jaz preprosto nimam energije za to, kljub vsemu pa hrepenim po osvežujočem, sočnem, toplem in zdravem obroku. Kadar vem, da bodo pred menoj gužvasti dnevi, pred tem vedno obiščem trgovino Kalček. Pokukam v njen hladilnik in si izberem nekaj že pripravljenih jedi, ki jih potem le pogrejem v toasterju, za prilogo pa izberem nekaj zelenjavnega. Obožujem kitajske pomladne zavitke in mediteranske kroglice. Obe jedi sta vegetarijanski in brez glutena, lahki za pripravo in želodček. Ne morem si kaj, da ju ne bi oboževala.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Kalček_Zdrava prehrana 1

Tako sem si veganske kitajske pomladne zavitke s kalčki, porom, korenjem in tofujem ter drugih certificirano organskih sestavin pripravila na posteljici zelene solate, jed pa popestrila še s trdo kuhanim jajčkom in nekaj kapljicami bučnega olja. Bilo mi je res všeč, saj je celoten nabor živil tako neškodljiv in lahek, da sem se po zaužitem obroku počutila polno energije in ne povsem izmučeno, kar se pogosto, če “prvo resno” hrano v dnevu zaužiješ dokaj pozno.

Eva Ahačevčič_Love, Eva_Kalček_Zdrava prehrana 2

Druga jed, ki sem si jo pripravila v enem izmed prenatrpanih dni, pa je vsebovala mediteranske kroglice iz polnozrnatega riža, rdeče paprike, čebule, skute, mozzarelle in čičerikine moke. Kroglice sem postregla na posteljici motovilca ter pireja iz avokada, kurkume in graha. Res dobro! Vem, da vnaprej pripravljene jedi niso najboljša izbira, a kljub vsemu boljša, kot če bi se na poti domov ustavila na bureku ali v eni izmed verig s hitro prehrano. Se strinjate? 🙂

You Might Also Like