Fashion My style

Krizanteme za piko na i!

13/03/2017

Nov teden kar kliče po novi stajling objavici. Tokrat sem že precej pomladna, saj so bili zadnji dnevi resnično prava poezija za mojo dušo. Prvi sončni dnevi po dolgi mrzli zimi so res nekaj najlepšega in upam, da nas bodo še dolgo razveseljevali. V enem izmed njih sem priložnost ponovno dala pastelom in cvetju, vse skupaj pa začinila z malce tršimi elementi, kot so mogočna usnjena jakna, majica z zabavnim napisom in usnjenimi črnimi gležnjarji.

Stajling sem, jasno, začela graditi na krilu, o katerem najbrž ne rabim izgubljati preveč besed, saj s svojo igro prosojnosti, nežno modrim zaključkom in zvonastim krojem že samo po sebi pove dovolj. Ker ne maram preveč pocukranih stajlingov, sem pri izboru oblačil nadaljevala s klasiko v obliki črnega usnja in bele bombažne majice s potiskom, videzu pa sem ponovno nekaj mehkobe vdahnila z nakitom. Odločila sem se za ogrlico, zapestnice in prstan Freywille, in sicer iz linije Floral Symphony.

Ta linija nakita je tako mogočna, da vam o njej preprosto moram povedati nekaj več besed. Gre za nakit, ki ga je s svojimi umetniškimi stvaritvami navdihnil Monet. Ta je bil očaran nad idiličnim šarmom Normandije, še posebej pristaniščem Honfleur. Lepota honfleurških rož in cvetov je imela za Moneta poseben pomen – oboževal je  naravo in poveličeval je cvetne motive v svojih delih. Krizanteme so bile eden njegovih osrednjih, ključnih motivov. Portretiral jih je v bogatem obilju ter jim vdihoval življenje z divjimi potegi čopiča. Dizajn nakita Honfleur predstavlja krizanteme na isti velikodušen način. Ker je imel Monet najraje rdečo, oranžno in rožnato barvo za svoje slike krizantem, so se FREYWILLE umetniki držali iste palete barv za moderne interpretacije. Honfleur ne samo, da poudarja globoko strast tega umetnika, je tudi posvetilo Monetjevemu entuziazmu do japonske umetnosti z zlatimi obrobami v kaligrafskem stilu, ki tekoče obdajajo cvetne lističe.

Če, torej, morda kdaj ne razumete povsem, zakaj je nakit Freywille tako drag, ali morda ne razumete ilustracij na njem, potem vas povabim, da se oglasite v Freywille prodajalni v Ljubljani in prijazne prodajalke vam bodo razložile zgodbo in pomen, ki stoji za nakitom. Prepričana sem, da boste zgodbe požirale z odprtimi usti, se navduševale nad preciznim delom ustvarjalcev nakita in se zaljubile v sleherno kolekcijo iz trgovine.

Nosim:

Majico Marx

Jakno in čevlje Diesel

Krilo Silvian Heach

Nakit Freywille Floral Symphony

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like