Beauty

Ko se salonska nega obraza nadaljuje v domači kopalnici

12/05/2019

V kolikor me spremljaš na Instagramu, potem zagotovo veš, da sem v minulem tednu obiskala salon Sense Wellness in si privoščila nego obraza s kozmetiko Comfort Zone. Naj povem, da je bil to moj prvi obisk kozmetičnega salona, od kar sem postala mami, zaradi česar sem se teh, lahko rečem kar luksuznih trenutkov, neverjetno veselila in nisem želela ničesar prepustiti naključju. Ob tem mislim predvsem na to, da nikakor nisem želela biti razočarana, ker mi morebiti kozmetika, s katero bi kozmetičarka izvajala nego, ne bi ustrezala in bi bila po negi videti še slabše, s kakšnim dodatnim podkožnim mozoljem ali kaj podobnega. Prav zato sem izbrala nego s kozmetiko Comfort Zone, saj je to ena tistih salonskih znamk, s katero sem se srečala že pred leti, ko sem ob rednem študiju hodila v kozmetično šolo. Spomnim se, da mi je ta kozmetika neverjetno odgovarjala in sem po vajah, ko smo s sošolkami izvajale nege druga na drugi, po negi z izdelki Comfort Zone vedno imela čudovito kožo (česar ne morem trditi ob izvajanju nege z drugimi znamkami kozmetik, ob katerih smo se učile pravilne nege obraza). Že takrat sem to salonsko kozmetiko opisala kot nadvse nežno, nevsiljivo, nevtralno, takšno, ki najverjetneje paše večini. Minuli teden sem ob vnovični negi z izdelki Comfort Zone v salonu Sense Wellness svoje prve vtise le še potrdila.

Ker sem imela v zadnjem času izjemno izsušeno kožo, sem se odločila za globinsko vlaženje kože. Gre za nego kože na obrazu, vratu in dekolteju, ki zahvaljujoč ekskluzivne masaže in uporabe maske in masaže s čopiči za seboj pusti navlaženo in svilnato gladko kožo. Tretma se začne s čudovitim korakom – Tranquillity Welcome Ritualom. Gre za sproščujočo masažo obraza, vratu, dekolteja in rok s prav posebnim oljčkom, ki povsem sproti telo in um kakršnekoli napetosti. Po tej masaži se negi povsem prepustiš, misli pa dobesedno odplavajo. Temu sledi čiščenje kože na področju izvajanja nege, piling in izvajanje eksluzivne antioksidativne masaže Recover Touch, zaradi katere je zahvaljujoč posebnim masažnim tehnikam učinek nege viden takoj. Dodana vrednost tretmaja je nanos dvofazne maske Hydramemory Bifhasic Mask, saj masko nanašamo in vmasiramo s čopiči. Čopiči poskrbijo za prekrvavitev kože in še boljšo vpojnost vseh hranilnih učinkovin. Kozmetičarka je masko pustila delovati 5 minut, nato je preostanek maske v kožo vmasirala s prsti, da se je ta povsem absorbirala. Sledilo je toniziranje kože in nanos vlažilnega Hydramemory Seruma. Tretma se je zaključil z nanosom vlažilnega Hydramemory Kremnega gela.

Ker mi je izkušena kozmetičarka Polona med nego povedala veliko lepega o italijanski kozmetiki Comfort Zone, sem se odločila narediti z njo vsaj eno kuro tudi doma z izdelki za vsako domačo kopalnico. Slednji so na voljo za nakup v salonu Sense Wellness. Za Comfort Zoneom stoji ekipa strokovnjakov in znanstvenikov, tudi psihologov, ki stremijo k trajnostnim in varnim formulacijam, katere ne vsebujejo silikonov, parabenov, mineralnih olj, umetnih barvil in živalskih sestavin, pač pa so prepolne sestavin naravnega izvora, visoko kvalitetnih olj in klinično testiranih dišav, ki blagodejno delujejo na kožo in naša čutila.

Vsakodnevno negovalno rutino sem prav zares poenostavila. Na svoji kozmetični polički imam sedaj v vsakodnevni rabi le sledeče izdelke, ki pa jih uporabljam sleherno jutro in večer. V obraz si najprej vtrem čistilno mleko Essential, ki iz kože dodobra odstrani vse sledi ličil, tudi vodoodporne maskare. Čistilno mleko sperem z vodo in nato na kožo z vatko nanesem še tonik Essential. Po teh dveh korakih je koža očiščena, osvežena in gladka, pripravljena na sprejem negovalnih izdelkov. Na kožo nanesem koncentriran vlažilni losjon Hydramemory Essence, ki v 99% vsebuje sestavine naravnega izvora in obnovi naravno zalogo vode v epidermisu. Izdelek ne vsebuje dišav, a za seboj pusti izredno navlaženo kožo, še bolj pripravljeno na sprejem in absorbcijo hranil iz kreme. Izbrala sem kremo Hydramemory Cream s 24-urnim dvojnim vlaženjem, ki v 92% vsebuje naravne sestavine, krepi kožno bariero in koži vrača volumen. Njeno delovanje je jasno: za seboj pušča gladko, vidno navlaženo, svežo in sijočo kožo.

Ko sem pred leti, v času šolanja na kozmetični šoli, uporabljala kozmetiko Comfrot Zone, sem vedno znova po nanosu te kozmetike na koži občutila neverjetno lahkost. Sedaj, ko sem to znamko vnovič spustila v svoje življenje, sem kar nekako obudila svoje spomine in občutke. Prav veselim se vsakodnevnega čiščenja in nege kože, saj koža ob sprejemu nežnih in lahkih tekstur, nevsiljivih vonjev in vlažilnih izdelkov Comfort Zone dobesedno zadiha.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like