Comfort zone

Ko božično fotografiranje ne gre po planu

15/11/2018

Fotografiranje otročičkov je vedno pravi izziv. Včasih si morda s tem niso belili glave, danes se skoraj spodobi, da se nekajkrat na leto zbere družinica pred objektivom profesionalnega fotografa in skupaj ustvarijo nekaj čudovitih spominov. Takšnih spominov, ki bodo lahko dobili svoje mesto v okvirju na steni dnevnega prostora, in nas bodo večno spominjali, kako mladi in mičkeni smo bili nekoč. Starši, sploh mamice, si s fotografiranjem damo veliko dela. Oblačila, ideje, usklajevanje vseh družinskih članov … No, in ko končno pride dan fotografiranja, se lahko najmanjši član odloči, da danes pa pač ni njegov dan in bi raje kot poziral norel po prostoru in zganjal svoje vragolije. “Seveda, razumljivo in z vso pravico!” si rečem in se nasmehnem, čeprav bi si res želela drugačnega scenarija. Učim se, vsak dan znova se učim, da lahko plani z majhnim otročkom skrenejo s poti. Na mojo veliko srečo pa so tukaj ljudje, ki se tega zavedajo, obvladajo svoje delo in vedo, kako postopati v takšnih trenutkih.

Resnično sem hvaležna, da je pred nekaj tedni mojo pot prekrižala fotografinja Tina Medvešček. Prihaja iz mojih “dolenjskih” koncev, iz Velikih Lašč, je pravzaprav edina fotografinja v teh krajih, ki se ukvarja z otroško fotografijo. Ker je tudi mamica dvema fantkoma, natanko razume vsako situacijo in ve, kako v njej postopati. Božično fotografiranje je tako minilo v znamenju Milinega tekanja po prostoru in motiviranja, da moja mala hiperaktivka obsedi za deset sekund, nakloni pogled in nasmeh meni ali Tini. “Eva, to je normalno, ne sekiraj se,” me je tolažila Tina, ko sem si želela vsaj ene lepe skupne fotkice. “Če ne bo šlo danes, bomo pa ponovile drugič,” je še dodala. No, a mislim, da to kljub vsemu ne bo potrebno. Tini je uspelo ujeti momente, ki natanko opisujejo Milin živahen značaj v tem obdobju njenega življenja. Do neke mere jo je uspel umiriti lesen tamburin, s katerim je cingljala kot jelenček Rudolf, vprežen na Božičkove sani, in to mi bo resnično ostalo v najlepšem spominu. Pravzaprav sta Mila in Tina s tem glasbilom pričarali pravo božično vzdušje sredi novembrskega fotografiranja, kar se mi je zdelo naravnost čudovito.

Tini je uspelo ujeti tudi moment, ki me je v resnici tako očaral, da mi je ob misli nanj še danes toplo pri srcu. Milin objem in poljub, nekaj najbolj iskrenega, kar lahko mamica dobi od svojega otročička. V tistem trenutku niti nismo fotografirali, pač pa smo si vzeli nekaj prostih trenutkov, med katerimi pa Tina očitno ni počivala. Izjemno! Hvaležna sem, da ga je s svojim fotografskim očesom zapisala v večnost …

V kolikor si tudi ti želiš svojo malo srečo ujeti v radostnem božičnem vzdušju, te povabim, da rezerviraš svoj termin pri Tini Medvešček. Cena? 60 eur za 8 krasnih fotografij.

Foto: Tina Medvešček – Tina Medvešček Photography TMP 

You Might Also Like