Beauty

Ker nič ni bolj mučno gledati kot nezadovoljno … mene

19/06/2018

Morda navzven vse deluje popolno, ampak v resnici sem v zadnjem času na področju lepotičenja in skrbi zase precej “razmontirana”. Seveda še vedno skrbim zase, saj sem mnenja, da je le srečna in v svoji koži zadovoljna mami tudi dobra mami. Če mi je že vse življenje pomembno, da so moji lasje umiti in lepo oblikovani, se z vlogo mamice to nikakor ni spremenilo. Od nekdaj sem rada lepo naličena, zato od tega vsakodnevnega rituala ne odstopam. Makeup si naredim v treh minutah, ampak zahvaljujoč tem trem minutam sem ves dan bolj srečna v svoji koži. Vredno je! Kar skušam povedati je, da vloga mamice vsekakor terja svoj davek. Zase si je potrebno dobesedno izboriti svoj čas, ampak vsekakor se pa da in zdi se mi pomembno, da kljub majhnemu bitjecu, ki ves čas plazi okoli mene, ne pozabim nase, na to, kdo sem in kakšna si želim biti. Nenazadnje sem svoji hčerki tudi v tem zgled.

Nekaj pa je res. Zdaj si, bolj kot kdajkoli, želim uporabljati kakovostne izdelke. Nimam niti časa niti energije za kaj drugega. To, kar uporabim, želim, da resnično deluje. Uporabljam obarvano kremo, ki resnično lepo poenoti polt, na naraven način prekrije drobne nepravilnosti in pusti koži dihati. Lak za nohte mora biti v kombinaciji z nadlakom obstojen in držati en teden. Pika! In potem je tukaj še odstranjevanje dlačic. Nikakor nimam želje, da bi si brila noge vsak dan. Vsak dan imam čas za tuširanje in nanos kakovostnega masla za telo, ki nahrani mojo suho kožo, za odstranjevanje dlačic pa bi si želela porabiti kar najmanj časa. Pred nekaj tedni sem tako začela uporabljati Braunov epilator Braun Silk-épil 9, ki obljublja gladke noge do štiri tedne. Poleg depilacije z voskom pri kozmetičarki sem si noge do sedaj kar brila, zato je bila to moja prva izkušnja z epilatorjem. Na prvo odstranjevanje dlačic sem se zato psihično pripravljala kar nekaj dni, saj sem pričakovala neznosno bolečino. Pa sem si nekega sobotnega večera rekla, da je za lepoto pač treba potrpeti in se podala na “lov za dlačicami”. Presenečenje! V tem primeru za lepoto res ni treba trpeti. Ta epilator odstrani zelo kratke dlačice, kar pod vodo, zato je bila že prva terapija precej neboleča. Sedaj sem jih ponovila že kar nekaj in priznati moram, da je odstranjevanje dlačic vsakič znova manj boleče in hitrejše, saj se dlačice tanjšajo in redčijo. Toooop! Zelo mi je všeč tudi lučka, ki med epiliranjem sveti na kožo in skrbi, da lahko res vidim in odstranim vse dlačice. Opazila sem, da je za kakovostno odstranitev dlačic pomembno, da se z epilatorjem po koži premikam počasi, saj lahko mašinca le tako zazna dlačico in jo ven potegne s korenino. Veš, kaj je res zabavno? Čiščenje naprave. Čeprav si odstranjujem res kratke dlačice, pri čiščenju opazim, da so preceeej daljše. Itak, ko pa jih je ven potegnilo s korenino. Noroooo!

In ker si sedaj vedno bolj poredko odstranjujem dlačice, poskrbim, da to počnem v stilu. Kad napolnim z vodo, dodam kopel in pena party se lahko prične. Dlačice odstranim v vodi, saj na ta način ublažim draženje, potem pa le zamenjam glavo na epilatorju, da izvedem piling in masažo. Kaj sledi, ko se party zaključi? Gladka koža, brez vraščenih dlačic! No, in včasih Milin jok in klic po dojenju 😹😹😹

Želim povedati, da je skrb zase v kateremkoli obdobju življenja pomembna. Tudi meni se kdaj ne ljubi, po vsem dnevu animiranja, kuhanja, pospravljanja in pranja perila, ampak res poredko, saj sem začela v tem uživati in vem, da me zatem čaka boljše počutje. In to si zaslužim! Pa Darjan in Mila tudi, ker nič ni bolj mučno, kot gledati nezadovoljno mene 😹😹😹

Strah pred bolečino je sicer še vedno prisoten, zato si povsod ne upam uporabljati glave epilatorja, ki dlačice odstrani s korenino. Nič hudega! Silk-épil 9 ima tudi glavo za britje, zato pod pazduho raje izvajam kar britje. Malce pogosteje, seveda, ampak to gre na brzino.

Silk-épil 9 ima ima tudi poseben nastavek za odstranjevanje dlačic na obrazu. Priznam, še zbiram pogum za uporabo … do prihodnje objave … morda!

DOBRA NOVICA! Med 19. in 26. junijem lahko na spletni strani enaa.com uporabiš promocijsko kodo EVA30 in z njo ob nakupu kateregakoli Braun epilatorja, ženskega brivnika ali darilnega pakiranja izkoristiš 30% popust. Popust na velja na aparate IPL in nadomestne dele.

Objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Braun.

Foto: Žiga Lovšin

You Might Also Like