Beauty

Kako dosežem popoln sijaj na svoji koži?

22/03/2017

Da se je za lepo, zdravo in sijočo kožo potrebno potruditi in za njo skrbeti vsakodnevno, je jasno. Velikokrat dobim vprašanje, kaj počnem, da imam tako lepo kožo. Težko je enoznačno govoriti. Tip kože je, kakršen je. Mešan. Hvaležna sem, da nimam zelo širokih por in da se je faza mozoljčkov zaključila v času najstništva. Ne vem, ali so za to krivi geni ali pa gre nekaj zaslug zato tudi meni. Padam namreč na reči, ki so zapisane v ženskih revijah. Nekaterim sveto verjamem. Že od nekdaj. In tako je bilo tudi pri 10-ih letih, ko sem prebirala revijo Smrklja. Tam je pisalo, da je čiščenje kože s čistilnim mlekom in tonikom ter nanos hranilne kreme zjutraj in zvečer obvezen korak za dolgoročno lepo kožo. Prav! Če je tako, bom pa to počela, sem si rekla, in ta rutina je del mene že skoraj 20 let. Čistilno mleko je v zadnjih letih zamenjala micelarna vodica, tudi kreme skrbno izbiram in hitro ugotovim, ali moji koži paše ali ne. V zadnjih tednih sem testirala dnevno in nočno kremo Perfect Glow znamke Green Line. Nad linijo sem tako navdušena, da vam o njej preprosto moram povedati nekaj več. Njeno ime, da obljublja popoln sijaj, nikakor ne zavaja. Jaz sem bila že ob prvem nanosu kreme povsem presenečena nad tem, kako moja koža reagira na kremo. V trenutku, ko sem kremo odprla, se je iz nje razlegel prekrasen vonj – nežen sadni vonj, po eksotičnem mangu, ki hkrati prebudite čute in pomirja. Kremo sem prvič na kožo nanesla zvečer, torej sem najprej uporabila nočno kremo. Bila je tako lepo mazljiva, nežna tekstura se je lepo vpila v kožo in za seboj pustila svilnat občutek. Mislila sem si, da bo po prvi uporabi ta občutek trajal le nekaj minut, a zgodilo se je presenečenje. Ko sem se zjutraj zbudila, sem se čisto mimogrede pobožala po obrazu in začutila nenavaden občutek na koži, tako prijetno in nenavadno mehek, česar res nisem pričakovala. Zasluga temu je šla moji večerni oz nočni negi, saj prej tega občutka nikakor nisem poznala. Jasno, da sem le stežka čakala, da si očistim obraz in nanj nanesem še dnevno različico kreme. Tudi ob nanosu le-te sem ugotovila, da imam na sebi visoko hranilen izdelek, krasno podlago za nadaljnji nanos ličil. Prepričana sem, da vas sedaj o kremah Green Line Perfect Glow zanima še kaj več kot le moja prva izkušnja z njima.

Koža brez sijaja je posledica počasnega obnavljanje kože. Tako kot sprememba letnih časov pogosto šokira nas, šokira tudi našo kožo. Po hladni, vetrovni, vlažni zimi je kožo razdražena in brez pravega življenja, zato je prav, da povrhnjici pomagamo pri obnovi in poskrbimo za več zdravega sijaja in svežine. Kremi Perfect Glow sta popolna rešitev za kožo brez sijaja za ženske med 25-im in 40-im letom, saj boste v kratkem času uporabe dnevne in nočne kreme Perfect Glow opazile, da je koža bolj elastična in zdravo sijoča. Kako je to mogoče? Obrazna nega Perfect Glow vsebuje bogat izbor vitaminov A, C, E, B kompleks in provitamina A, ki stimulirajo obnovo kožnih celic, uravnavajo izločanje sebuma in zavirajo proces staranja kože. Učinkovanje izbranega vitaminskega koktajla je okrepljeno s premišljeno kombinacijo učinkovin, med katerimi še posebej izstopa mangovo maslo, ki izdatno hrani kožo in preprečuje njeno izsuševanje. V dnevni kremi najdemo še UV filter za zaščito pred fotostaranjem kože, hialuronsko kislino, ki nase veže vodo, s tem napne kožo in vzdržuje njeno vlažnost, ter jojobino olje, ki vlaži kožo in uravnava zaščitni kislinski plašč, ki kožo ščiti pred škodljivimi vplivi iz okolja. V nočni kremi poleg vitaminskega koktajla in mangovega masla najdemo še olje iz mareličnih koščic, ki odlično vlaži kožo in je bogat vir antioksidantov, ter izvlečke žafrana, ki pospešujejo naravno tvorjenje kolagena in elastina ter tako pomlajujejo teksturo kožo, hkrati pa spodbujajo tudi naravne dejavnike obnavljanja in glajenja kože.

Poživljajoča dnevna krema s svojimi skrbno izbranimi sestavinami globinsko navlaži kožo, obnovi povrhnjico in uravnava izločanje sebuma, ki je še posebej pomemben za žameten dotik na koži. Mislim, da sem vam o tem govorila malce višje v besedilu 🙂 Na drugi strani poživljajoča nočna krema vlaži kožo, obnovi povrhnjico ter krepi elastinska in kolagenska vlakna, zaradi česar je koža bolj napeta in prožna. Glede na vse sestavine, ki jih vsebujeta kremi, je najbrž jasno, zakaj sem že po nekaj dneh uporabe krem Perfect Glow resnično zadovoljna uporabnica. To sta zagotovo izdelka, zaradi katerih po še tako neprespani noči ali napornem dnevu ne boste želele preskočiti rutine jutranje ali večerne nege kože. To vam zagotavljam!

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like