Beauty

Glavni korak do lepe kože je?

06/11/2018

Velikokrat prejmem vprašanje, kako negujem svojo kožo, predvsem, kakšno kremo uporabljam in kateri je moj najljubši puder. Na vsa ta vprašanja sicer z veseljem odgovarjam, a rekla bi, da se najpomembnejši korak v negi kože nanaša na čiščenje kože. Ne znam povedati, kako pomembno se mi zdi dosledno čiščenje kože vsako jutro in večer.

Ko sem bila še deklica, v zgodnjih najstniških letih, sem z velikim veseljem prebirala Smrkljo, predvsem tematike, povezane z zdravim načinom življenja in lepoto. Spomnim se, da so iz številke v številko poudarjali, da do kože, kot jo imajo dekleta iz naslovnic, vodi predvsem čiščenje kože. Pravi izbor izdelkov in pravilna uporaba le-teh je bila ključnega pomena. Če kaj, potem sem to vzela za sveto in svojo mami ob pojavu prvič mozoljčkov prosila, naj mi kupi čistilno mleko in tonik. Od takrat, bila sem kak peti ali šesti razred, moja jutranja rutina ostaja enaka: kožo čistim s skrbno izbranimi izdelki in jo na ta način pripravim na sprejem seruma in kremic ter ličil.

Prvo pravilo, ki se ga držim pri čiščenju kože na obrazu, je: obraza nikoli ne obrišem v brisačo. Zakaj? Nikakor mi ne diši ideja, da bi brisačo za obraz menjala vsakodnevno in si delala dodatno delo s pranjem (ker že itak non stop perem), a po večih uporabah bi se na njej nabralo preveč umazanije in bakterij. Poleg tega so brisače v večini primerov precej grobe za občutljivo kožo na obrazu. Temu se raje izognem. Kožo tako raje dodobra očistim z blagim gelom, nato pa obraz obrišem z vato, namočeno v micelarno vodico. S tem korakom odstranim ostanek nečistoč, čista in vlažna koža pa je idealna za sprejem učinkovin, ki se skrivajo v negovalnih serumih in kremah.

Trenutno sem navdušena uporabnica nežnega gela za umivanje FrezyDerm Mild Wash Liquid. Gel je sicer kompaktne teksture, a izredno nežen in neagresiven, primeren za občutljivo kožo, saj kože ne draži, pač pa vlaži, pomirja in izboljšuje naravne zaščitne dejavnike. Gel je celo tako nežen do kože, da ga lahko uporabljamo za nego kože po kozmetični kirurgiji, v primeru atopične kože, ekcemov, dermatitisa in  intolerance do tradicionalnih alkalnih mil in na intimnem področju žensk pred puberteto in žensk po menopavzi. Kljub blagi teksturi pa gel učinkovito odstrani umazanijo in ličila, celo vodoodporno maskaro, ki jo vsakodnevno uporabljam. Koža je po uporabi res mehka, prijetno osvežena in nič ne “zateguje”.

Piling sicer ni vsakodnevno na lepotilnem “meniju”, saj ga prepogosto ni priporočljivo izvajati, a tega koraka v čiščenju kože se vedno znova razveselim. Opravljam ga vedno zvečer, saj koža po uporabi pilinga zaradi delovanja drobnih zrn pogosto pordeči, a do jutra rdečica zagotovo mine, rezultat delovanja pa je čudovita koža, še bolj čista, gladka, sijoča in pomirjena.

Trenutno imam na kozmetični polički FrezyDerm Facila Scrub piling za obraz, ki odpira pore, jih globoko čisti, odstrani sebum in ogrce in na ta način pomirja akne. Zrna, ki jih vsebuje, so okrogla jojobina zrna, ki učinkovitemu delovanju, odstranjevanju nečistoč in odmrle kože navkljub ne opraskajo kože, pač pa kožo osvežujejo in pomlajujejo.

Seveda je vsak nadaljnji korak v negi kože prav tako pomemben, a menim, da je osnova za vse čista koža. Kmalu ti seveda razkrijem tudi svojo večerno rutino in izdelke, s katerimi negujem kožo zjutraj in zvečer.

V kolikor bi želela preizkusiti izdelka za čiščenje kože FrezyDerm, ti na sledeči povezavi nanje ponudim 15% popust s kodo FREZYDERM+EVA15: moja-natura.com

Objava je nastala v sodelovanju z blagovno znamko Frezyderm.

Fotografije so nastale v City Hotelu Ljubljana. HVALA!

Foto: Nike Koležnik

You Might Also Like