Fashion My style

Čevlji – moja šibka točka

29/01/2016

Čevlji, čevlji, čevlji … Le kateri ženski ta modni dodatek ne predstavlja šibke točke? Dvigne katera izmed vas roke, da jih ima preveč? Ne bi rekla, a ne? 🙂 Podobno je tudi z mano. Seveda imam tri pare čevljev, ki jih imam neprestano na nogi. Zaradi opravkov in številnih letanj po mestu se v zadnjem času odločam za udobnejše različice čevljev, ampak tista pristna ljubezen me že od nekdaj drži do elegantnih čevljev. V tem času so to predvsem salonarji z bolj ali manj vrtoglavimi petkami. Menda da višje, kot so, boljše in lepše so. Ampak jaz se s to definicijo ne strinjam povsem, kajti lomljenje v previsokih petah včasih ni videti ravno najlepše, pa tudi od same oblike čevlja je odvisno, kako bo v njem videti noga. Ni le nagib pete tisti, ki mu pripisujem največ točk … Prav zato me je v teh dneh še toliko bolj razveselil sprehod med policami poslovalnice Deichmann, kjer sem našla precej pestro paleto čevljev, ki jih bom nosila v naslednjih tednih. V tej trgovini najdete prav vse, za vsak modni okus in za vsak način življenja se najde kaj lepega in uporabnega. Jaz sem tokrat trgovino zapustila s sledečim naborom:

Eva Ahačevčič Love, Eva Deichmann čevlji torbe modni dodatki 2

Kot sem že omenila, so moji dnevi precej leteči in nekako si ne predstavljam, da bi jih preživljala v visokih petkah. Ampak nikakor pa nisem oseba, ki bi si posledično obula športne copate in odvihrala v mesto. Veliko raje izberem par lakastih nizkih čevljev in tale lakast “loaffer” model me je med sprehodom med policami trgovine Deichmann takoj osvojil. Naj si bo na jeans ali na elegantno obleko … povsod jih vidim v kombinaciji!

Eva Ahačevčič Love, Eva Deichmann čevlji torbe modni dodatki 1

Naslednji model salonarjev je precej zanimiv. Ko sem jih pokazala mojemu dragemu, je rekel, če sem nora. V smislu: “Eva, pa kakšna peta je to?” Saj veste, kako je to. Moškim je to “mamasta” obutev, nekaj vmes med nizkim in visokim, kar pa ni v redu. Priznam, da sem bila nad njimi skeptična tudi sama, ampak ko sem si jih nadela na noge, se je mišljenje spremenilo. Čeveljci s koničastim sprednjim delom so prav simpatični in izredno udobni, jaz pa sem noro vesela, da so del moje zbirke čevljev.

Eva Ahačevčič Love, Eva Deichmann čevlji torbe modni dodatki 5

Modri salonarji so mi bili  trenutku všeč. Zakaj? Včasih se mi zgodi, da imam na sebi neko temno modro kombinacijo, h kateri pa mi nekako ne gre črna obutev, ki v moji omari prevladuje. Tako sem modre salonarje izbrala za takšne stilske zagate in povem vam nekaj: samo v nekaj dneh, od kar imam te salonarje, sem jih uporabila dvakrat. Všeč so mi, ker je njihova peta že malo višja, ampak še vedno je njen naklon idealen, da salonarje lahko nosim tudi za vsak dan in ne samo za strogo eleganco in večerne priložnosti …

Eva Ahačevčič Love, Eva Deichmann čevlji torbe modni dodatki 4

Uf, uf, uf! Ti salonarji v kožnem odtenku so res prečudoviti. Ko sem jih zagledala na polici v Deichmannu, sem bila prepričana, da bodo povsem nenosljivi, trdi in neudobni. Pa ne! Zgornji salonarji s paščkom okoli gležnja so resnično popoln izbor – tako elegantni, damski in udobni. Dame, tecite v Deichmann po ta par salonarjev, ker kožni salonarji so “moraš imeti” kos v omari in ta nakup se vam bo zagotovo obrestoval.

Eva Ahačevčič Love, Eva Deichmann čevlji torbe modni dodatki 3

Za konec pa še klasika, od katere ne odstopam. Vrtoglavo visoki črni lakasti salonarji. Včeraj sem v njih preplesala pol noči in izkazali so se za izvrstnega plesnega partnerja. Kako so videti v stajlingu, pa si lahko pogledate v moji včerajšnji objavi: TUKAJ. Kaj niso prečudoviti?

Z vsemi pari čevljev sem v poslovalnici Deichmann našla tudi torbice. Nabor le-teh je tolikšen, da se mi je mešalo. Od miniaturnih, preko srednje velikih, do večjih poslovnih. Vau! Morda o tem kaj več v kratkem … 🙂

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like