Comfort zone

“Busy” dnevi pomenijo “snackanje”

09/05/2016

Že kaj pogrešate moje recepte? Že kar nekaj časa nisem nič pripravila, kar se mi zdi naravnost grozno, a če vam povem po resnici, moja kuha v zadnjih tednih ne presega kakšne solate, v pečici popečenega korenčka in zmrznjenega programa v obliki zelenjavnih in sojinih polpetov, sejtanovih kroglic, pomladanskih zavitkov in falaflov. Letam iz enega konca na drugega in za redne in predvsem tople obroke nimam časa, a to še ne pomeni, da nič ne jem. Včasih sem lahko brez hrane zdržala tudi po ves dan, sedaj se mi začne vrteti in obhaja me omotica. Ni šans, da sem brez hrane ves dan. Ob vseh opravkih potrebujem energijo in najbolj uživam, če v telo kljub pomanjkanju časa vnesem nekaj slastnega in zdravega. V zadnjih dneh so tako na mojem jedilniku precej pogoste čokoladice Cavalier, presni krekerji Pegan in polnozrnati piškoti Billy’s Farm iz trgovine z zdravo prehrano Kalček.

img1462701408859

Obstaja veliko okusov čokolade Cavalier, a izmed vseh najbolj obožujem belo belgijsko čokolado s hrustljavimi riževimi krispiji Cavalier White Rice Crisp. Čokolada deluje sladko, ampak lahkotno, saj vsebuje samo sladkor, ki je naravno prisoten v sestavinah oz. nima dodanega sladkorja ali sladkih sirupov. Za sladek okus je poskrbljeno z naravnimi in brezkaloričnimi sladili (stevia in eritritol). Cavalier White Rice Crisp ne vsebuje jajc, gensko spremenjenih organizmov (brez GSO), njene surovine pa niso bile izpostavljene radiaciji.

Presne sladice in krekerji so pogosto narejeni iz oreščkov, a sama se jih kar malo izogibam. Po večini le-teh se namreč počutim izjemno napihnjeno, po krvni sliki pa so mi med vsemi oreščki odsvetovani brazilski in indijski. Prav zato si zelo rada privoščim Peganove presne krekerje iz kontrolirane ekološke pridelave Konoplja s kaljenimi semeni, saj vsebujejo le krepko konopljo v kombinaciji s kaljenim sezamom in ajdo. Krekerji najpogosteje jem kar same, izvrstni pa so tudi v kombinaciji s kakšnim nadevom ali kozjim sirom.

Piškote Billy’s Farm obožujem že vse, odkar sem v letu 2010 naredila prvi grižljaj v njih. Tako lahko delujejo na moj želodec, blagodejno vplivajo na prebavo in še izvrstnega okusa so. Nimam slabe besede za te piškotke, ki jih najpogosteje jem kar za zajtrk ob prvi jutranji kavici z riževim mleko. Izmed vseh okusov imam najraje bio polnovredne Spekulas piškote, slajene z datljevim pirejem in koruznim sladom. Piškoti na žalost sicer vsebujejo gluten (pšenica, oves, ječmen, rž), ne vsebujejo pa umetnih arom, soje, boba, arašidov, jajc in mleka (laktoze)!

You Might Also Like