Comfort zone

Kako se spopadam z bloganjem in delom na poti?

05/04/2017

Biti modna blogerka in urednica spletnega portala je vsekakor zabavna služba. Lahko priznam, da je zlepa ne bi zamenjala, saj mi je to delo pisano na kožo. Zakaj? Všeč mi je razgiban in prilagodljiv urnik, ki ga takšno delo zahteva od mene. Ves čas sem na poti, leteča iz ene lokacije na drugo, nekaj napišem, odgovorim na par emailov in že hitim na sestanek, v bližnjem lokalu z internetom se ponovno lotim dela, dokler me ne kličejo nove obveznosti, naj si bo to fotografiranje za blog, še en sestanek ali obisk blogerskega/novinarskega dogodka. Vse to se super sliši in z izjemo tega, da včasih ne vem, kje imam glavo, tudi je super. Sem imela pa zaradi tega veliko časa problem, saj sem s seboj prenašala večje prenosnike, najprej 17”, nato 15”. Na prvi pogled oba delujeta lahka, a če jih imaš ves čas s seboj, te začne njuna teža ovirati, sploh ker sem jaz ena izmed tistih žensk, ki s seboj vedno nosi tisoč in eno stvar … za vsak slučaj, če bo konec sveta 😀 Moje bloganje in delo na poti je v začetku leta precej olajšala nova pridobitev – prenosni računalnik Lenovo Yoga. Gre za super lahek računalnik z zares zmogljivo baterijo, ki se vda šele po kakšnih 10 urah dela. To je res pomembna lastnost zame, saj me noro zmoti, če se ravno prijetno namestim v svoj najljubši lokal, si naročim kavo, da bi v delu kar najbolj uživala, nato pa me preseneti prazna baterija in nobenega vtikača v bližini moje mize. To je moment, ki mi lahko pokvari dan, če nisem ravno dobro razpoložena. Vem, strašno labilna punca :D, a če je bloganje in pisanje online vsebin moj vir zaslužka, si želim biti na tem področju kar najbolj produktivna in odzivna. Tukaj gredo res vse pohvale mojemu neznosno lahkemu in zmogljivemu jogijskemu pametnemu prenosniku, ki mi iz dneva v dan olajša delo.

Moj rose gold lepotec s svojimi inovativnimi lastnostmi, priročno tankostjo in peresno lahkostjo torej omogoča več kot katerakoli tovrstna naprava. Urejanje fotografij, pisanje objav, odgovarjanje na emaile so z Lenovo Yoga res zabavno opravilo – tudi zato, ker ima 360° vrtljiv ekran, ki mi omogoča, da lahko tipkovnico kadarkoli spodvijem pod ekran in prenosnik uporabljam kot tablico, kjerkoli in kadarkoli. V tablični obliki visokoresolucijski ekran na dotik resnično dobi nov pomen in omogoča hitro opravljanje obveznosti – tudi na poti.

Ker delam iz najrazličnejših lokacij, sem ves čas v precepu, ali je to, kar počnem varno. Zahvaljujoč varnostni zaščiti Windows Hello sem povsem mirna, saj se moj Lenovo Yoga odziva le na moj prstni odtis. Odkar pa uporabljam funkcijo Office 365 je moje delo še posebej poenostavljeno. Zakaj? Ne glede na to, kje sem, je moje delo varno, z uporabo produktivnih orodij Office 365 pa lahko vsebine ustvarjam s popolnoma novimi orodji za načrtovanje, raziskovanje in pregledovanje. Z naročnino Office 365 Personal sem namreč pridobila nameščene aplikacije, kot so Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher in Access, omogočajo pa mi, da sem ves čas le klik stran od aplikacije, ki mi omogoča skiciranje zamisli in prostoročno pisanje zapiskov na vsakem koraku (ali še bolje, novinarskem/blogerskem dogodku), ali pa aplikacij, pri kateri imam bodisi nazoren pregled na elektronsko pošto, bodisi dokumentov za urejanju besedil in fotografij. Res TOP!

Nisem tehnični človek in nisem odvisna od vseh teh pametnih napravic, a verjamem, da so nekatere od njih kljub vsemu ustvarjene za to, da nam spremenijo in olajšajo življenje. Več o moji rešiteljici, podkrepljeni z Microsoftom 10, si lahko preberete tukaj: https://goo.gl/Eofh0R

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like