Comfort zone

3 vsakodnevne nosečniške navade, od katerih ne odstopam

24/06/2017

Poletje in nosečnost … Res se ni lahko spopadati z vročino in zatečenimi nogami, dobivam nešteto tolažilnih besed, ko povem, da imam rok v septembru in da se bo moj trebušček najbolj povečal prav v poletnih mesecih. Najbrž bo res lahko, a verjamem, da tudi zimskim nosečkam ni odvzeta prenekatera tegoba. Po drugi strani pa sem vesela, da sem noseča v poletnih dneh, saj imam občutek, da se poleti tempo nekoliko umiri, lažje si vzamemo več časa zase, se umaknemo v hlad in uživamo v lahki, osvežilni hrani in pijači. Tudi kar se tiče oblačenja, mislim, da nam je poletnim nosečkam malenkost lažje. Nekaj lahkih oblekic, kakšen udoben natikaček in smo OK za poletje v mestu. Kakorkoli že: v nosečnosti poskušam uživati in se čim manj obremenjevati, posledično pa v svojo dnevno rutino vključujem rituale, v katerih prej nisem prav pogosto res pristno uživala.

Po jutru se dan pozna

Zajtrke obožujem in najbrž spadam v tisto kategorijo ljudi, ki v življenju niso izpustili niti enega zajtrka. Zdaj si zanj res rada vzamem čas. Ko se prebudim, si na mojem Lenovo Yoga zavrtim svoj najljubši glasbeni spot, ob njem poplesujem in si pripravljam izbrani zajtrk. V teh vročih dneh mi zelo paše lahka hrana. Dan začenjam s sadjem, le občasno se mi noro zalušta kak rogljiček in takrat si ga brez slabe vesti privoščim. Če sem spomladi dni začenjala s čajem Daily Kick Tea, pa si sedaj ob hrani raje privoščim osvežilni jagodni Tummy Tea Tox Cleanse Drink, ki telo oskrbi z antioksidanti in poskrbi, da kljub drobnim pregreham prebava nemoteno deluje. Obožujem, ko gresta zdravo in okusno z roko v roki! Več na: www.tummyteatox.si/products/cleanse-drink

Delo v postelji

Zelo rada zajtrkujem v postelji in si na ta način podaljšam crkljanje, neredko pa se v postelji nadaljuje tudi delo. Malce sicer iščem prave položaje za delo, a na srečo je tudi moj Lenovo Yoga, kot že njegovo ime pove, noro prilagodljiv in ga lahko enkrat uporabljam v klasični obliki, spet drugič ga raje uporabljam kot tablico.

Počitek in iskanje navdiha

No, kot tablica se Lenovo Yoga najboljše izkaže v tistih trenutkih dneva, ko se odločim za sproščanje in počitek. Res sem hvaležna za vse to, kar mi ta prenosnik omogoča (-> če te zanima več, obišči: https://zmorejovec.si/?utm_source=loveeva&utm_campaign=lenovo-yoga&utm_medium=blog#yoga900). Saj veste, kaj pravijo: nosečka mora nekaj krat dnevno dati noge “v luft” in s tem preprečiti zatekanje. Tega se poskusim držati, medtem pa iščem stilske in lepotne navdihe pri drugih blogerkah nosečkah. Trenutno je moja najljubša Paola Alberdi (Blank Itinerary). Krasna punca, krasen stil, prava doza pozitive!

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like