Beauty

3 nežne jesenske manikure

22/10/2019

Običajno se pod prispevki s takšnim naslovom skrivajo manikure divjih barv in potiskov, ki resnično izstopajo, kjerkoli se oseba z njimi pojavi. A tudi na področju lakiranja nohtov verjamem, da se osebe delimo vsaj na dva pola: tiste, ki prisegajo na divje poslikave in udarne manikure, in tiste, ki ostajajo zveste klasiki, nevsiljivim niansam in univerzalnim manikuram. Jaz spadam med slednje. Morda občasno dobim preblisk in se sama sebi zdim dolgočasna. Takrat začnem strastno brskati za novimi idejami, ki pa morajo kljub vsemu ustrezati kriterijem in ostati dokaj nevsiljive in univerzalne. To sem storila tudi v začetku letošnje jeseni. V brskalnik strica Googla sem vtipkala nekaj v stilu “top manikure jeseni 2019” in ven mi je izločilo malo morje raznolikih trendov. Po pregledanem mi je postalo jasno, da je v trendu vse in za vsakogar nekaj. Super! Odločila sem se, da tokrat preizkusim najmanj vsiljive različice, tiste res nežne in vidim, kako se bodo obnesle.

Resnično si sicer želim, da bi imela več časa za obisk kozmetičnega salona, kjer bi mi kozmetičarka nohte ustrezno spilila, malce pomasirala in negovala roke in mi nohtno ploščo obarvala v čudovit odtenek, ki bi se na nohtih obdržal vsaj 3 tedne. A ker tega časa nimam prav veliko, ostajam skromna in zvesta spletni trgovini notino.si, kjer sem med bogato ponudbo v košarico pospravila nekaj malce nenavadnih odtenkov lakov in jih sedaj že vso jesen redno menjavam na svojih nohtih.

Zanimiva se mi je zdela manikura manekenk, ki so nosile kreacije Badgley Mischka. Takšna kovinsko sijoča, v mavrično prelivajočih se barvah, me je očarala s svojo nežnostjo in vilinskostjo. “Moram probat!” sem si rekla, ko sem našla lak Catrice More Than Nude. Morda me je navdušil tudi zato, ker je letošnje leto v znamenju tie-dye potiska in slednjega najdemo vsepovsod – na oblačilih, na dodatkih in celo novi Huawei telefon v odtenku Crystal Breathing je oblečen v natanko takšno prelivanje barv, kot sem si jo sama izbrala za obarvanje nohtkov. Čista kamuflaža, mar ne?

Na modni brvi Kate Spade je kreacije manekenk dopolnjevala romantična bleščeča manikura. Morda je v tem trenutku videti malce preveč bleščeče, a v resnici in na moje veliko presenečenje je ta manikura, ustvarjena s hitro sušečim lakom Sally Hansen Instra Dri, pri mojih znankah, ki so jo videle v živo, naredila precejšen vtis. Meni je bila všeč, ker so tovrstni laki res noro obstojni in bleščice se na nohtu obdržijo do takrat, ko si mi to želimo. Lak se resnično hitro posuši, kot obljublja že njegovo ime, z vsakim naslednjim slojem pa je količina bleščic na nohtu večja in posledično manikura bolj opazna.

Najljubša med temi tremi manikurami in kljub svoji belini v tem izboru najbolj udarna pa je ta, v kateri sem nohte obarvala v smetanasto belo barvo. Gre za lak z gel učinkom Sally Hansen Miracle Gel, ki me je prepričal s svojo vrhunsko pigmentacijo. Ni zanemarljiv tudi podatek, da za sušenje tega gostega in sijočega laka ne potrebujemo UV ali LED lučke, pač pa se posuši na zraku … in to precej hitro. Morda sem sprva mislila, da bo lak malenkost bolj nude, kot so ga nosile manekenke Caroline Herrera, a mi je tudi takšen, kot je, prav všeč.

Foto: Tina Medvešček

You Might Also Like