Fashion Stylist

Planet Tuš Koper: Stilsko svetovanje z Evo Ahačevčič

17/01/2016

Včeraj, v soboto, 16. januarja 2016, je bil Planet Tuš Koper modno obarvan. Ves dan so namreč tam potekala stilska svetovanja pod mojim okriljem. Na natečaj, objavljen na portalu Etiketa Magazin in FB profilu nakupovalnega centra, so se prijavile štiri dame, željne spremembe svojega stila. Mlada mamica je iskala udoben, a chic stajling, v katerem bo lepa med delom v službi in letanjem za svojima malčkoma. Študentka, ki rada obišče gledališče in obožuje drugačne kroje, je iskala prefinjen stil, v katerem bo nevsiljiva med predavanji in elegantna med obiskom predstave. Najstnica pa je želela najti stil, ki jo optično podaljša in stanjša, da bo v njem konkurirala svojim vrstnicam na zabavah in med šolskimi klopmi.

Planet Tuš Koper Stilsko svetovanje 2

Prva se mi je prepustila Petra, 31-letna mamica dveh otrok in komercialistka, ki obožuje udoben stajling, ampak zaradi narave dela in vloge mamice vedno pristane v jeansu in puloverju. “Dve nosečnosti sta mi pustili tudi nekaj dodatnih kilogramov in ne vem, kako jih skriti,” mi je potarnala, zato sem zanjo izbrala udobne oblekice, mehke pletenine in damski plašček. Pokazala sem ji čudežno moč ogrlice in pasu, ki enostaven stajling v trenutku spremeni v bolj prefinjenega in poudari njeno ženstveno postavo. Petra je uvidela, da so udobni čevlji lahko tudi modni in ni nujno, da vedno znova pristane v glomaznih škornjih.

Planet Tuš Koper Stilsko svetovanje 1

Druga je bila študentka Sonja, nutricisionistka in umetnica. Službeno ima na urniku pogosto razne prezentacije, ob prostem času pa rada zaide v gledališče. Obožuje posebne kose, a iskala je stil, v katerem bo kljub temu bolj nevtralna, a še vedno posebna in elegantna, predvsem pa je želela poiskati kroj krila ali obleke, ki bo skril njeno zadnjico (čeprav je bila ta za moj okus prav lepa!!!). Tako sva izbrali dva stajlinga z elegantnim, a posebnim krilom. Eden je bil zlat, stajling z njim pa dokazuje, da bleščeči materiali funkcionirajo tudi v poprazničnem času. Drugo krilo je bilo temno modro. Morda iz fotografije ni razvidno, a teksture in aplikacije na njem so bile zares krasne. Obe krili sva stilirali z nevtralnim pulijem, vse skupaj pa začinili z lepimi kosi nakita. Sonja je bila presenečena, kako super ji pristaja puli in kako krasno je videti v njem. Do sedaj se je teh kosov vedno izogibala, češ da je v njih videti “prepolno” in da ji to razširi obraz. Meni se ne zdi. Pa vam?

Planet Tuš Koper Stilsko svetovanje

Tretja, ki je pristala v mojih rokah, je bila 18-letna Anja, ki sama zase pravi, da se zaveda, da je polnejše postave in je iskala stil, ki bi ji kljub temu pristajal. Kljub najstniškim letom je zelo zrela punca, zato sem zanjo izbrala en damski stajling, v katerem nosi tuniko in pleten plašček. Tudi tej kombinaciji sem dodala pas in Anji pokazala, da je lahko s takšnim stiliranjem videti optično daljša in tanjša. Drugi stajling, v katerem sem jo videla, pa je nekoliko rockerski, nosi pa ga lahko za vsak dan ali za večerne zabave.

Fotografije četrte punce, študentke Mateje, žal nimam, saj je, potem ko je izgubila kar 11 kilogramov, iskala samo posamezne kose, ki bi ji pristajali. Tako sva našli prave črne hlače zanjo v Zari, v Stradivariusu pa čevlje, brezrokavnik in pas. Pokazala sem ji, kako naj kaj stilira tudi s kosi, ki jih že ima doma, in je bila za te nasvete res hvaležna. Jaz pa srečna z njo.

Planet Tuš Koper Stilsko svetovanje Eva Ahačevčič

V večernem času sem v Etiketinem Stilskem kotičku govorila o aktualnim pomladnih trendih in na podlagi tega svetovala, kaj kupiti na aktualnih razprodajah. Obregnila sem se ob boho trend, viktorijanski stil, barvi leta 2016 – rose quartz in serenity, pletenine in plašče.

Planet Tuš Koper Stilsko svetovanje Eva Ahačevčič 1

Nisem pa mogla niti mimo nasveta, da na razprodajah nekaj pozornosti namenite tudi dodatkom. Za slednje lahko v redni prodaji zapravite goro denarja, na razprodajah pa si lahko za detajle, kot so torbice, nakit, šale, čevlje in tudi vedno uporabne bele majice, naredite zalogo za vnaprej in se tako izognete zapravljanju denarja v času, ko nas razprodaje na razveseljujejo.

Planet Tuš Koper Stilsko svetovanje Eva Ahačevčič 2 Planet Tuš Koper Stilsko svetovanje Eva Ahačevčič 3

Ste zamudili druženje z mano? Nič hudega! Ponovno bom z vami 27. februarja 🙂

You Might Also Like