Comfort zone

1. september – čas za nove začetke!

31/08/2016

Zame je 1. september skoraj bolj prelomni datum kot 1. januar. Nekateri novo leto dojemajo kot čas novih začetkov, jaz pa tako dojemam novo sezono, vstop v hladnejše mesece. Najbrž niti nisem edina. Prehod iz poletja v jesen je zame – tako psihično kot fizično – že od nekdaj bolj šokanten in kar nekako se mi zdi, da sem posledično bolj odprta za poskušanje novih reči – novih projektov, novih diet, novega stila, pa tudi nove vadbe …, saj bi naredila vse, da vsaj omilim stres in slabo voljo, ker se ponovno poslavljamo od mojega najljubšega letnega časa.

Miganje je veliko bolj koristno kot poležavanje in listanje revij. Se strinjaš?

Miganje je veliko bolj koristno kot poležavanje in listanje revij. Se strinjaš?

Vadba? Vadba! Letošnjo jesen bom res na preizkušnji. Vsako sezono in potem še nekajkrat vmes začnem z neko vadbo, ampak nobeni ne ostanem zvesta prav dolgo. Enkrat ugotovim, da mi ne paše trener/inštruktor, drugič me zmoti način vadbe, morda celo počutje po njej, tretjič pa se preprosto naveličam neprestano istega – istih vaj, istih ljudi, istih prostorov … Najbrž vam je jasno: po duši nisem športnica. Nikakor. Ampak ker sem zavedam, da potenje, raztegovanje in krepitev mišic blagodejno delujejo na moje zdravje in počutje, vseeno stremim k temu, da vadbo vključujem v svoj vsakdanjik. Kak dan sem zelo aktivna in delam pilates/jogo, odtečem svojo ustavljeno turo in grem še v fitnes, kak dan se le zjutraj pred zajtrkom malo raztegnem in tako vsaj v nov dan vstopim vedrih misli. A s tem je tako: telo se navadi vedno istega, krepijo se le ene skupine mišic in včasih se mi zdi, da po nekem času ni nikakršnega rezultata več kljub zdravi prehrani in razstrupljevalnim kuram. Bedno, ja! Imate podoben problem? Ne skrbite, prebiram, da je to težava mnogih zvezdnic. One imajo to srečo, da le odprejo svoje nesramno debele denarnice in svoje osebne trenerje poprosijo, da jim pripravljajo raznolike treninge, ki vključujejo plesni kardio, tek, pilates in jogo, spinning … Torej različne intenzivne vadbe, ki so jim pisane na kožo in se jih ne naveličajo. Na srečo sedaj obstaja platforma, s pomočjo katere se bomo vse lahko počutile kot zvezdnice … ali se temu počutju vsaj malce približale. O čem govorim? Govorim o platformi vodene-vadbe.si, na kateri lahko z mesečno karto obiskujete na 25 različnih lokacijah povsem raznolike vadbe. Prvi dan spinning, drugi dan boot camp, tretji dan aerobika, četrti zumba, peti pilates … torej, kar vam srce poželi v določenem trenutku, tja se lahko odpravite. Ta način se mi zdi res super, saj se sama pogosto ujamem v misli, da bi “danes po končanem delu res rada malo pošportala, ampak se nikakor ne počutim za intenzivni boot camp, pač pa potrebujem malce umirjenih trenutkov ob jogi ali pilatesu.” Včasih je zgodba seveda obratna …

Ste za to, da skupaj dvignemo rite in naredimo nekaj zase?

Ste za to, da skupaj dvignemo rite in naredimo nekaj zase?

Boste rekli, da lahko to počnem tudi sicer. Rešitev se ponuja na dlani: Si pač kupiš karte v različnih vadbenih centrih. Imate prav, a hkrati morate priznati, da se na koncu meseca takšen način obiskovanja različnih vadb precej zdraži, medtem ko na platformi vodene-vadbe.si neomejena mesečna karta stane dostopnih 54,90 eur. Kaj pravite? Se mi pridružite? Ne skrbite – tam ne boste gledali le mene, kako sopem in sledim navodilom trenerjev, pač pa vas bosta spremljali še dve lepotici. Kateri, preverite na spodnji povezavi:

Lea in Špela lepi, pametni, modni in lepotni navdušenki, hkrati pa tudi strastni športnici. Več: vodene-vadbe.si

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like