Beauty

Top 3 negovalni izdelki v tem trenutku

03/08/2017

Velikokrat prejmem vprašanje, kako skrbim za svojo kožo in lase, in z veseljem odgovarjam na tovrstna vprašanja. Nikakor nisem lastnica popolne kože, še manj las, a nekako se že od zgodnjih najstniških let trudim skrbeti zase. Menim, da se ključ do zdrave in sijoče kože oz las skriva v dosledni negi. Tukaj nikakor ne govorim o pretiravanju, urah in urah v kopalnici, neskončno dragih izdelkih. Govorim o tem, da je kožo na obrazu potrebno vsako jutro in zvečer očistiti in ji nameniti ustrezno nego, po vsakem tuširanju se je fino namazati s hranilnim mlekom ali maslom za telo, lase pa je potrebno redno hraniti z maskami in negovalnimi olji. To so drobne negovalne rutine, ki praktično ne vzamejo nič časa, a telo vam bo začelo zahvaljujoč konstantni negi vračati. Če lasje v nosečnosti sijejo in jim moram zagotoviti le ustrezno nego zaradi toplotne obdelave in izsušitve, pa sem morala v nosečnosti negi kože nameniti kar nekaj pozornosti. Več o tem v nadaljevanju, ko želim s teboj deliti top 3 negovalne izdelke v zadnjih mesecih na moji kozmetični polički:

Nekje med četrtim in petim mesecem nosečnosti se mi je na koži pojavila neznosna srbečica. Koža je bila povsem suha in razdražena. Jaz pa sem mislila, da se bom živa spraskala. Grozno! Zdravnik je sumil na težave z jetri, vendar izvidi niso ničesar pokazali, zato je bilo potrebno zadevo rešiti s pomočjo krem. Preizkusila sem marsikaj, a na koncu pristala pri liniji La Roche Posay Lipikar. Neverjetno, v kako kratkem času (dan ali dva) se je koža umirila, srbečica je izginila in ponovno sem lahko začela uživati v nosečnosti.

Od tedaj za nego kože po telesu uporabljam le izdelke iz omenjene linije: predvsem sem zvesta izdelku Lipikar Baume AP+, torej balzamu, ki koži vrača lipide, za umivanje pa uporabljam Lipikar Syndet AP+ in Lipikar Olje, ki kožo ščitita pred izsuševalnimi učinki trde vode in jo oskrbita z lipidi, potrebnimi za obnovo kožne pregrade. Vsi omenjeni izdelki so brez dišav, barvil in parabenov ter kot takšni idealni za nego zelo suhe, razdražene kože in kože, nagnjene k atopiji. Zaradi nežne formule pa so prava izbira tudi za nego otroške kože. Ta linija je vsekakor nekaj, kar priporočam vsem, ki se spopadate s suho kožo. Ne boste razočarane!

Nosečke in nekdanje nosečke zagotovo veste, kako pomembna je tudi skrb za kožo na trebuščku, pa tudi prsih in bokih, v času nosečnosti. Koža na teh mestih se širi s svetlobno hitrostjo in, če ni dovolj elastična, hitro razpoka in posledice so znane – strije. V upanju, da te le ne bi nastale (in zaenkrat še niso), se zadnje mesece skrbno mažem z organskim maslom Belly Butter, ki je mešanica cupuacu, karitejevega in mangovega masla. Vse sestavine pripomorejo v povečanju prožnosti kože, cupuacu maslo je sploh izredno dober vlažilec kože, karitejevo maslo vsebuje visok delež esencialnih maščobnih kislin ter vitaminov A, C, D in E, mangovo maslo pa kot eno najbolj mastnih masel spodbuja obnavljanje kože in vsebuje ogromno antioksidantov in vitaminov. Mešanica masel tako skrbi za gladko, prožno, svilnato mehko, navlaženo in napeto kožo. Že nekaj let sicer zelo rada uporabljam različna organska masla za nego kože na obrazu in telesu, za pomirjanje kože po sončenju, tudi proti zgoraj omenjeni srbečici se super obnesejo. Nikoli me res ne razočarajo, hitro se vpijejo in za seboj ne puščajo mastnega filtra, zato sem njihova zvesta uporabnica. Si jih že preizkusila?

Potem pa so tukaj še lasje … Moram biti odkrita in priznati, da je kljub naporom nosečnost tisti magični čas, ko lasje doživijo svojih pet minut slave na povsem novem nivoju. So bolj gosti in močni kot kdajkoli prej. Temu ne oporekam in vsakič znova, ko omenim, kako zelo sem navdušena nad izdelki Serie Expert iz L’Oreal Professionnela, doživim enak odgovor: navdušena si zdaj, ko si noseča, kasneje tem izdelkom ne bi pripisovala takšne moči. Morda imajo prav, a jaz mislim drugače. Omenjenim izdelkom ne pripisujem te moči, da imam v tem obdobju močne goste lase, pripisujem pa jim, da imam takoj po uporabi le-teh lase gladke in svilnate, tako zelo sijoče in polne življenja kot že dolgo ne.

Linijo sicer sestavlja več podlinij, ustvarjenih za različne potrebe las. Frizerski strokovnjaki, ki delajo z L’Oreal Professionnel kozmetiko, natančno vedo, katera podlinija pritiče določenemu lasu. Moji lasje so potrebovali v zlato embalažo oblečeno Lipidium Absolute Repair, saj imam zaradi neprestanega kodranja in toplotne obdelave lase suhe in pogosto “skrepane”. Šampon, balzam, maska in serum mi tako nudijo TAKOJŠNO pomoč in svilnate lase že po enem samem umivanju. To preprosto moraš preizkusiti!

Foto: Katarina Veselič

You Might Also Like